Projectleider Domein Werk (m/v/x) – WOMEN Inc. (32 uur)

Stichting WOMEN Inc. is op zoek naar een projectleider op het domein WERK die verantwoordelijk is voor de coördinatie en aansturing van projecten op thema’s als inclusiviteit, zorgvriendelijk werkgeverschap en stereotypering op de arbeidsmarkt.

Over WOMEN Inc.

WOMEN Inc. streeft naar een samenleving waarin het voor je kansen niet uitmaakt of je een meisje of een jongen bent, een vrouw of man. Of beter gezegd: gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender en sekse. Dat is nu nog niet het geval. Vrouwen zorgen nog altijd twee keer zoveel als mannen, verdienen minder dan mannen én ze hebben geen gelijke kansen op gezondheid omdat de gezondheidszorg voornamelijk is gebaseerd op het mannenlichaam. WOMEN Inc. zet zich al meer dan 15 jaar in om op deze thema’s verbetering te bewerkstelligen. Dit doen we door middel van publiekscampagnes, trainingen en adviestrajecten, inhoudelijke samenwerkingen met politiek, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven en door vrouwen en mannen zelf aan te spreken en hen tools en informatie te bieden op specifieke onderwerpen.

DOMEIN: WERK

WOMEN Inc. is actief op 4 domeinen; gezondheid, geld, beeldvorming en WERK. Het laatste domein richt zich op de toegang tot werk en de combinatie van werk en zorg. Onze arbeidsmarkt biedt momenteel niet dezelfde mogelijkheden en kansen voor vrouwen en mannen om betaald en onbetaald werk te doen. Denk bijvoorbeeld aan inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer, arbeidsmarktdiscriminatie, de loonkloof, de verlofregelingen en de bedrijfscultuur. De sleutel tot verandering is inclusief werkgeverschap. WOMEN Inc. heeft binnen het domein WERK diverse projecten lopen (waaronder ook opdrachten via LOKET INC met aanbod voor trainingen en adviestrajecten) waar wij nu een ervaren projectleider voor zoeken die deze en nieuwe projecten succesvol kan coördineren en begeleiden.

Wat ga je doen?

Je bent als Projectleider Domein WERK verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van een of meerdere projecten op thema’s als inclusiviteit, zorgvriendelijk werkgeverschap en stereotypering op de arbeidsmarkt. Je geeft dagelijks leiding aan jouw projectteam zowel op inhoudelijk, organisatorisch als financieel gebied. Je bewaakt de voortgang van projecten, bewaakt budgetten en deadlines en bent eindverantwoordelijk voor de realisatie van het projectplan.

Daarnaast valt het relatiebeheer van ons werkgeversnetwerk (INCubators) onder jouw verantwoordelijkheid; van het dagelijkse contact en inhoudelijke interactie op thema inclusief werkgeverschap tot de contractuele kant van deze samenwerking. Zij zijn onderdeel van het project De route naar inclusief werkgeverschap dat tot in ieder geval eind 2021 doorloopt. Tevens onderhoudt je het contact met de samenwerkende financiële en inhoudelijke partners en zorg je voor de juiste informatievoorziening richting de domeinmanager.

Het is belangrijk dat je de taal van werkgevers spreekt, en dat je bekend bent met de wereld van diversity & inclusion en commercieel inzicht hebt om ons INCubators netwerk verder te laten groeien.

Met wie werk je samen? Hoe ziet je team er uit?

De inhoudelijke koers van het desbetreffende project wordt bepaald door de Domeinmanager waar je als projectleider nauw mee samen werkt. Als projectleider draag jij met jouw projectresultaten bij aan de realisatie van de inhoudelijke doelstellingen van het domein WERK waarvoor de Domeinmanager eindverantwoordelijk is.

Als projectleider ben je onderdeel van het team met projectleiders die op de 4 verschillende domeinen van WOMEN Inc inzetbaar zijn en hiërarchisch worden aangestuurd door de Directeur Financiën & Bedrijfsvoering.

Wat breng je mee?

  • Minimaal HBO werk- en denk niveau
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in projectmanagement en leidinggeven aan informele teams / functioneel leiderschap
  • Sterk financieel bewustzijn en ervaring met financieel beheer
  • Affiniteit met de doelgroep/vrouwenzaak
  • Aantoonbare kennis en ervaring met diversiteit / inclusiviteit problematiek binnen een corporate omgeving
  • Aantoonbare ervaring met corporate opdrachtgevers / bedrijfsleven
  • Commercieel inzicht voor het uitbreiden van het INCubatorsnetwerk
  • Gewend om in een opdracht relatie te werken (voor de LOKET Inc opdrachten)
  • Kennis van Excel
  • Een proactieve houding, stressbestendig en flexibiliteit in handelen en denken

Wanneer?

Startdatum: Per direct.

Wat bieden we?

WOMEN Inc. biedt een informele werksfeer met gedreven collega’s, een gezamenlijk maatschappelijk ideaal en bijzondere projecten. Het betreft een tijdelijke functie voor 32 uur per week voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot een verlenging, met goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris voor goede doelen organisaties.

Het is niet mogelijk om de functie op freelance basis in te vullen.

Wij gaan uit van de kracht van diversiteit van onze medewerkers. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen.

Wie zoeken wij?

Je past goed binnen WOMEN Inc. als je binnen een groeiende en dynamische organisatie met gedreven collega’s wil werken. Je bent iemand die vooruit denkt en pro-actief handelt. Je houdt ervan dingen uit te proberen en werkt niet volgens een vast stramien. Je bent bovenal sociaal, enthousiast en creatief.

Enthousiast?

Stuur uiterlijk 30 september 2020 een mail met CV en motivatie ter attentie van Nienke Hagenbeek naar werken@womeninc.nl waarin je duidelijk maakt waarom jij de aangewezen persoon bent voor deze functie. Bij vragen over de vacature kun je telefonisch contact opnemen met Nienke Hagenbeek via telefoonnummer 020-788 4231.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer nu