Masterclass Inclusief Onderwijs

Kinderen krijgen al vroeg te maken met stereotypering en in- en uitsluiting. Wat is de invloed van het onderwijs hierop en hoe kunnen we dit voorkomen?

Tijdens de masterclass inclusief onderwijs gaan we aan de slag met vier begrippen: diversiteit, inclusiviteit, beeldvorming en stereotypering. We onderzoeken aan de hand van feiten & cijfers hoe ze invloed hebben op het hedendaagse onderwijs en we staan stil bij de manier waarop het onderwijs nog niet elk kind gelijke kansen biedt. Op een interactieve manier bevragen we wat de rol van professionals en/of bestuurders is om de kansengelijkheid te bevorderen, en wat zij hiervoor nodig hebben.

Praktische informatie

De masterclass duurt live gemiddeld 2 uur, maar kan in overleg ook uitgebreid, ingekort of toegepast worden op specifieke organisatie of branchevraagstukken. De online versie van de masterclass duurt gemiddeld 1 uur. In de meest interactieve vorm is de masterclass geschikt voor maximaal 25 deelnemers, voor een groter publiek kunnen de interactieve elementen aangepast worden naar een interactieve (online)lezing.

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karlijn Straver.

E-maill Karlijn