Masterclass IEDEREEN Inc.

Hoe draag jij bij aan een inclusieve organisatie? In deze Masterclass onderzoek je hoe jij als individu (on)bewust anderen in- of uitsluit en hoe je bewust inclusievere keuzes kan maken.

Of we nu willen of niet, we beoordelen elkaar voortdurend. Op uiterlijk, afkomst, sekse, opleiding, inkomen. Binnen een paar seconden vormen we ons een beeld van de ander. Voor een kleine groep mensen pakt dat bijna altijd goed uit. Wie zijn die mensen en wie blijft achter? Wanneer hoor je bij de ‘ingroup’ en wanneer word jij juist buitengesloten? Als je het mechanisme van in- en uitsluiting begrijpt, kun je het voor je laten werken: in je privéleven én in je professionele leven.

En dat is heel belangrijk, want vooroordelen bepalen je kansen. Uiterlijke kenmerken als geslacht, leeftijd, etniciteit en sociaaleconomische status hebben nog steeds grote invloed op de kansen van ons allemaal. Zo hebben sollicitanten met een niet-westerse achtergrond of boven de vijftig een significant lagere kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. En kinderen van laagopgeleide ouders krijgen een lager advies dan hun eindtoets aangeeft, terwijl kinderen van hoogopgeleide ouders vaker een hoger advies krijgen.

Deze masterclass is een interactieve, dynamische en optimistische eyeopener waaruit je praktische verandertips kan halen om taaie mechanismen in jezelf en je omgeving om te buigen. Vaessen doorbreekt op unieke en ontspannen wijze het ongemak om over zwaar beladen thema’s als discriminatie en tolerantie te spreken en leidt de deelnemers van een oververhit meningencircus naar een nieuwe constructieve context. Na deze masterclass zie je je eigen positie en aandeel in in- en uitsluitingsprocessen en weet je hoe je vanuit jouw persoonlijke en professionele positie inclusiever te werk kan gaan.

Praktische informatie

De masterclass duurt gemiddeld 2 uur, maar kan in overleg ook uitgebreid, ingekort of toegepast worden op specifieke organisatie of branchevraagstukken. In de meest interactieve vorm is de masterclass geschikt voor maximaal 25 deelnemers, voor een groter publiek kunnen de interactieve elementen aangepast worden naar een interactieve lezing.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karlijn Straver.

E-mail Karlijn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Zodat jij op de hoogte blijft van wat jij kunt doen voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse.