Keynote
Gender & Media:

We zien in de media meer mannen dan vrouwen, en wanneer we vrouwen zien is dit nog vaak op een stereotiepe manier. Ook door middel van het taalgebruik worden vrouwen als de uitzondering neergezet, en mannen als de norm. 

Aan de hand van actuele voorbeelden laten we in deze keynote zien hoe het gaat met de representatie van vrouwen in de beelden om ons heen. Of het nou gaat om reclames, kranten, tv-programma’s, films of series: we zoomen in op de manier waarop bepaalde (onbewuste) keuzes kunnen leiden tot een stereotiepe beeld. Ook binnen de groep vrouwen in de media bestaat er nog weinig diversiteit. Na afloop heb je een beeld bij wat jouw rol als mediamaker is in dit proces, en is er voldoende ruimte voor vragen en dialoog.

Praktische informatie

  • De keynote duurt 45 tot 60 minuten en kan zowel online als live op locatie gegeven worden. De voorkeur gaat uit naar live in verband met interactie.
  • Deze keynote is bijvoorbeeld geschikt als opening van evenementen over (gender)gelijkheid in de media en is toegankelijk voor mensen met en zonder kennis van diversiteit en inclusie.
  • Indien beschikbaar kunnen we voorbeelden uit de organisatie, zoals zelf gemaakt werk, meenemen in de keynote.
  • Aantal deelnemers: onbeperkt
  • Prijs: € 1.500,- excl. BTW*
  • Taal: Nederlands of Engels
  • Informatie vs. interactie: 90% informatie en 10% interactie

*Dit is een prijsindicatie voor een reguliere keynote. Afhankelijk van de exacte wensen, afspraken en het type organisatie kan deze prijs enigszins afwijken.

Ik heb interesse in deze sessie

Lang menstrueren, veel bloed verliezen en vaak doorlekken kunnen mogelijk symptomen zijn van Hevig Menstrueel Bloedverlies (HMB). Herken jij deze klachten of wil je meer weten over hevig bloedverlies? Doe dan onze menstruatiecheck, beluister onze podcastafleveringen en lees hoe anderen HMB ervaren.