Voor je kansen zou het niet moeten uitmaken of je een meisje of jongen bent. Dat is nu nog wel het geval. Ook komen we steeds verder achter te liggen op andere landen. WOMEN Inc. heeft zich de afgelopen 15 jaar hard gemaakt om gendergelijkheid in Nederland te vergroten. Dat hebben we gedaan via campagnes, evenementen, congressen, allianties en coalities, maar ook door middel van politieke lobby.

Want wet- en regelgeving kan grote impact hebben op het verkleinen of juist vergroten van ongelijkheid tussen vrouwen en mannen. En laat het nu net gebeuren dat politieke partijen in Nederland druk bezig zijn met het vaststellen van hun plannen voor na de verkiezingen van 2021. Daarom gaan we ons in dit jubileumjaar richten op de politiek.

Hoe gaan we dat doen?

De plannen en wensen van de politieke partijen leggen ze vast in een verkiezingsprogramma. Dat is de lange en uitgebreide versie van wat een partij wil bereiken wanneer deze gaat regeren. Deze verkiezingsprogramma’s zijn nog niet in beton gegoten en wij willen dat gendergelijkheid erin meegenomen wordt. Dus nemen we contact op met politici. Maar om echt indruk te maken is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen dit ook laten weten aan politici. We snappen natuurlijk dat niet iedereen tijd en zin heeft om brieven te schrijven. Dus zijn wij de actie Stem Gendergelijkheid gestart om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is onze oproep te ondertekenen! Als je het er mee eens bent, natuurlijk ;)

We willen zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen. Maar handtekeningen alleen zijn niet genoeg. We vragen ook bedrijven en maatschappelijke organisaties om ons hierin te steunen. Want als iedereen ons plan ondertekend is dat een duidelijk signaal naar de politieke partijen om werk te maken van gendergelijkheid in hun nieuwe beleid!

Lees de uitgebreide punten:

Download het volledige puntenplan: