Is het kasboek van je medewerker jouw zaak?

Een werknemer met schulden kost de werkgever zo’n €13.000,- per jaar. Welke rol speelt de financiële situatie van je medewerkers in je bedrijf, en, is het jouw zaak?

 

De commercieel directeur verhuist binnenkort, maar eerst wordt het nieuwe huis nog grondig verbouwd. Het hoofd communicatie (met aflossingsvrije hypotheek) gaat na een huwelijk van vijftien jaar alleen verder. De trafficmanager krijgt binnenkort samen met haar vrouw haar tweede kind. Als werkgever ben je betrokken bij blije en verdrietige gebeurtenissen in het leven van je medewerkers. Deze levensgebeurtenissen hebben vaak ook financiële gevolgen. Waar ligt op dat gebied jouw verantwoordelijkheid en wat kan je voor je medewerkers betekenen?
 
Financiële stress leidt tot werkverzuim
De stress die levensgebeurtenissen met zich meebrengen noemt Thea Hulleman, directeur expertisebedrijven bij Zorg van de Zaak Netwerk, levensloopstress. Naast het kopen van een huis, een scheiding of het krijgen van een kind kan ook mantelzorg, verslaving of ziekte levensloopstress en daarmee financiële kwetsbaarheid met zich meebrengen. “Van werkend Nederland heeft 82% in de afgelopen vijf jaar te maken gehad met levensloopstress. Bijna tweederde verzuimt hierdoor.” Financiële stress staat op drie in de top vijf van redenen voor werkverzuim. Er is dus winst te behalen voor werkgevers die hier preventief mee aan de slag gaan.

Bespreekbaarheid
Omdat de oorzaak van dit verzuim zich afspeelt in de privésfeer van de medewerker, is het lastig om dit op de werkvloer bespreekbaar te maken. Hulleman adviseert HR-medewerkers en leidinggevenden open te staan voor signalen van de medewerker, denk aan regelmatig te laat komen, ziekmelden of extra prikkelbaar zijn. “Ga vooral naast je medewerker staan en niet er tegenover. Vraag hoe je kunt helpen: heeft je medewerker bijvoorbeeld tijd nodig om zaken te regelen?” Emma Lok, directeur strategie en communicatie bij WOMEN Inc.: “Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat vijftig procent van de vrouwen zich in een financieel kwetsbare positie bevindt. Zij zijn financieel afhankelijk van hun partner of de overheid. Werkgevers kunnen een rol spelen in het bevorderen van de financiële vitaliteit van hun werknemers, en zo deze kwetsbaarheid verminderen.”
 
Kom in actie om geld te besparen
Marion Weijers, adviseur budgetvoorlichting bij Nibud: “Kosten van loonbeslag, verzuim en verminderde arbeidsproductiviteit van een werknemer kunnen voor de werkgever oplopen tot 13000 euro per jaar.” Maar het bespreekbaar maken van privéproblemen in een zakelijke setting blijft lastig. Daarnaast: is het gepast? Om het gesprek over financiën op de werkvloer makkelijker te maken, ontwikkelde het Nibud samen met Aegon en WOMEN Inc. de gesprekskaart ‘Financieel Fit’. Op de gesprekskaart, voor het gesprek tussen werkgever en werknemer, staan 11 vragen over financiën. De werknemer krijgt hiermee inzicht in haar of zijn situatie.

Veilige omgeving
Walid Somers van Grip Schuldhulpverlening: “Werknemers met financiële problemen hebben last van ‘grijs verzuim’: ze zijn wel aanwezig, maar er met hun hoofd niet bij. Wat wil je ook, als de schuldeiser aan de deur staat? Investeringen zijn voor werkgevers goed terug te verdienen door op tijd te signaleren. Er gebeurt veel, zo zijn er werkgevers die opleidingen bieden en sociale fondsen hebben.” Wencke Ester-Lorber van Great Place To Work vertelt dat het goed is om te zorgen voor een werkomgeving waar vertrouwen een belangrijk component is: “Vertrouwen leidt tot openheid. Het is voor werknemers vaak een enorme opluchting om te kunnen vertellen over hun financiële problemen. Emotionele stress leidt tot financiële stress. Ken je werknemers en anticipeer.”

Lees meer over dit onderwerp op:
financieelfittewerknemers.nl