"De media moeten verder dan: Wow, transgenders!"


 

Lees hier de uitgeschreven versie van deze podcast

 

In deze aflevering gaat onze host Shay Kreuger in gesprek met schrijver Micha Meinderts en online mediamaker Chris Rijksen over beeldvorming van transgender personen in de media. Zijn er personages geweest waarin zij zich vroeger herkenden? Hoe staat het met de algemene beeldvorming van trans personen? Welke goede voorbeelden kennen zij? Luister naar deze aflevering en je krijgt antwoord op al deze vragen!

Gasten in deze aflevering

Chris Rijksen

Chris is opgeleid als fotograaf en kunstenaar, maar is met name video- en documentairemaker. Dit doet hij al jaren, samen met Bart en Jonah, voor het productiebedrijf de Transketeers. De Transketeers bestaan uit drie trans mannen die ‘proberen de verhalen die nog niet zo vaak worden verteld, wel te vertellen.’ 

Micha Meinderts

Micha is fulltime vertaler en daarnaast schrijver van romans. Hiernaast doet hij vrijwilligerswerk voor TNN (Transgender Netwerk Nederland) en Transvisie. Hij draagt bij aan het project “Trans in Beeld”, een project dat bijdraagt aan positieve representatie van transgender personen in de media.

Zo kan het ook! Goede voorbeelden uit deze aflevering

Luister ook de andere afleveringen