Podcast #ToenIkMijZag


 

Lees hier de uitgeschreven versie van de trailer
 

In de podcast #ToenIkMijZag vertellen verschillende mediamakers over het moment dat ze zichzelf terugzagen in de media en waarom dit zo belangrijk is. Want we hebben allemaal wel een herinnering van hoe we als kind graag in de huid kropen van onze favoriete stripfiguren, filmhelden en artiesten. Maar door een gebrek aan diversiteit in de beelden om ons heen is dit niet voor iedereen even makkelijk. Kinderen hebben zowel behoefte aan spiegels als ramen. Veel gekleurde kinderen zien de wereld alleen via ramen en zij hebben spiegels nodig. Andere kinderen zien alleen spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen leren zien, aldus auteur Sharon McElmeel.

Daarom roept WOMEN Inc. september opnieuw uit tot de maand van de beeldvorming. In deze maand roepen wij publiek en mediamakers op om stil te staan bij stereotypering en vragen aandacht voor het belang van representatie in de media. Want representatie doet ertoe, en de media spelen een grote rol in het tonen van rolmodellen voor ieder mens. Wie wilde jij vroeger altijd naspelen? Zag jij de wereld vooral via ramen of waren er voor jou genoeg spiegels? Luister naar de ervaringen uit de podcast en deel jouw verhaal met #ToenIkMijZag!

Achter de schermen

Shay Kreuger

Shay Kreuger is documentairemaker en radio-dj. Ze is bekend van onder andere FunX en haar radioprogramma op radio 2. Voor de maand van de beeldvorming is de host van onze podcast #ToenIkMijZag.

Mariam El Maslouhi

Mariam El Maslouhi heeft haar eigen productiebedrijf, en produceert onder andere de podcasts Fufu & Dadels, Dipsaus en de Mayra Louise podcast. Ook de productie van de podcast #ToenIkMijZag is in haar handen.

Afleveringen