Transcript trailer

Shay Kreuger: "Deze zomer spraken we verschillende mediamakers: Rowan Blijd, Marc-Marie Huijbrechts, Esmaa Alariachi en Bo Hanna. We vroegen ze in wie zij zich vroeger herkenden en hoe zij rekening houden met diversiteit in hun huidige werk."

Rowan Blijd: "Ik weet nog, dat toen ik Milouska voor het eerst zag op het jeugdjournaal, dat ik me heel trots voelde. En heel erg zo van: ‘Mama kom kijken wie ik nu zie op beeld!?’ Ik weet nog dat ik er heel blij en trots van werd, en dat het voelde van: o daar zijn wij ook! Zo’n gevoel had ik heel erg.”

Marc-Marie Huijbrechts: "Ik denk dat er een enorme rol is voor de media, maar ik denk dat het voornamelijk belangrijk is dat homo’s, en hetzelfde geldt voor andere minderheden, zwarte mensen bijvoorbeeld, dat ze op posities terechtkomen die al aan het begin van de hele cyclus daar invloed op hebben.”

Esmaa Alariachi en Bo Hanna: "Er zijn tal van mensen die een hoofddoek dragen, die heel graag willen doorbreken als actrice, als model, als presentatrice, als nieuwslezeres, noem het maar op. Die niet aan de bak komen, omdat Nederland er nog niet klaar voor is." "Als ik zo naar m’n werk kijk, dan probeer ik te doen wat ik zelf niet heb gehad, zeg maar."

Shay Kreuger: "In deze maand praten we door over dit onderwerp, in de vorm van een podcast. De maand september is namelijk door WOMEN Inc. uitgeroepen tot maand van de beeldvorming. Want representatie doet ertoe, en de media spelen een grote rol in het tonen van rolmodellen voor ieder kind. Abonneer je alvast op dit kanaal en mis geen enkele aflevering. Nogmaals, mijn naam is Shay Kreuger en dit is #ToenIkMijZag."