Aanpak & Activiteiten

2019
 • Prinsessendag 2019: Vrouwelijke zelfstandigen financieel onafhankelijk?!

  In aanloop naar Prinsjesdag organiseert het Vrouwenpodium - een samenwerkingsverband van meer dan 80 vrouwenorganisaties - haar inmiddels traditionele Prinsessendag op de tweede maandag van september. Dit jaar besteden we aandacht aan vrouwen die zzp'er zijn. Is zelfstandig ondernemerschap voor vrouwen de succesroute naar economische zelfstandigheid of de weg naar een bestaan als werkende arme? Wat zijn de risico’s, knelpunten en voorwaarden voor succes van economische zelfstandigheid van vrouwen die zzp'er zijn?

   

  Lees meer over Prinsessendag 2019

  9 September
 • FEM Talk: de winst van werk en de waarde van zorg

  Waarom kiezen vrouwen massaal voor deeltijdwerken? Maken we de keuze op basis van de juiste informatie? En welke rol speelt wetgeving en beleid hierin?  Op welke manier speelt de keuze voor deeltijdarbeid als zich (nieuwe) zorgtaken aandienen? Zijn er alternatieven? En hoe verhoudt dit zich tot financiële/ economische zelfstandigheid van vrouwen?

  Deskundigen vertellen de feiten en fabels van deeltijdwerken, en delen 3 krachtige vrouwen hun persoonlijke verhaal. In de deelsessies vertalen we de kennis en informatie naar concrete oplossingen voor drie casussen: een alleenstaande moeder, een mantelzorger en een nugger (niet-uitkeringsgerechtigde). Wat kunnen vrouwenorganisaties voor hen betekenen?

  Lees meer

  27 juni
 • Medja Bundar 2 (Ronde Tafelgesprek): Mantelzorg en arbeid, een lastige combinatie?!

  Op dit event komen verschillende sprekers aan bod zoals de ervaringsdeskundige mantelzorgster Donyela Noija uit Assen, Roelie van Guldener van het coaching bureau Coach4you2 over empowerment en dr. Elias Rinsampessy van stichting Muhabbat die zijn licht laat schijnen op aspecten van de Molukse cultuur en interculturalisatie. 

  15 juni
 • Turven & Durven: Lessons learned uit twee jaar Coalitie Beeldvorming in de Media

  Hoe voorkomen we dat media bijdragen aan de stereotiepe rolverdeling tussen mannen en vrouwen? Welke lessen nemen we mee uit twee jaar Coalitie Beeldvorming in de Media en wat heb jíj nodig om diversiteit en inclusiviteit te implementeren?

  Lees hier meer

  13 juni
 • Regionale FEM Talk

  Hoe verdeel jij zorg en werk?

  Vrouwen in Nederland zorgen nog altijd anderhalf keer zoveel als mannen. Ze zorgen voor de kinderen, als mantelzorger en voor het huishouden. Dit belemmert soms werken, parttime of fulltime. Hoe zit dat bij jou? Werk jij en zo ja, hoeveel? Of waarom werk je niet? We gingen tijdens deze avond met vrouwen uit de regio in gesprek!

  Lees meer

  8 mei
 • SDG5 Installatie bij SDG Impact HUB

  Sustainable Development Goal 5 staat voor het bereiken van gendergelijkheid en empowerment voor alle vrouwen en meisjes. WO=MEN heeft een speciale manier ontwikkeld de problematiek van SDG5 voelbaar te maken. In deze mobiele pop-up belevingscabine kun je letterlijk in het hoofd van een vrouw of een man duiken. De SDG5 installatie staat op de SDG Impact HUB avond om bewustwording over werk-zorg verdeling te creeren.

  27 maart
 • SDG Congres op Friesland College te Heerenveen

  Tijdens het SDG congres in Friesland was WO=MEN aanwezig met een installatie om SDG 5: gendergelijkheid te promoten en jongeren te wijzen op de keuzes die zij hebben in het combineren van werk en privé.

  Lees meer

  14 maart
 • Women Inc. en WO=MEN op het Femployment Plaza tijdens Vrouw!

  Tijdens de VROUW beurs in Leeuwarden stonden WO=MEN en Women Inc. op het Femployment Plaza, met ronde tafel en de SDG5 installatie om bewustwording over de werk-zorg verdeling te creëren.

  Lees meer

  8 maart
 • Huishoudbeurs

  Sta jij wel eens stil bij de financiële gevolgen van trouwen of kinderen krijgen en je verdeling van werk en zorg? Of weet je hoe jij er financieel voorstaat of hoe je pensioen geregeld is? Annemarie van Gaal (ondernemer en investeerder, o.a. bekend van het tv-programma Een Dubbeltje Op Zijn Kant) vertelde op de Huishoudbeurs waarom je liefde en geld niet altijd los van elkaar moet zien en gaf praktische tips over hoe je je financiële zaken beter kunt regelen.

  Lees meer

  18 februari
2018
 • FEM Talks NL: Meer gelijkheid met basisinkomen?

  Tijdens deze regionale FEM Talk in Overijssel werd gediscussieerd over het basisinkomen als middel om de positie van financieel kwetsbare vrouwen te verbeteren. Hierbij stond de vraag centraal of het basisinkomen de economische zelfstandigheid van vrouwen stimuleert of juist hun motivatie om actief te zijn/worden afremt. 

  Lees meer

  18 december
 • FEM Talks NL: Vluchtelingen vrouwen aan het werk

  Weinig vrouwen met een vluchtelingenachtergrond weten de weg naar de arbeidsmarkt te vinden. Waar liggen de grootste struikelblokken?  Lidorganisatie FAM! organiseerde op 12 december 2018 een FEM Talk. 

  Lees meer

  12 december
 • FEM Talks NL: Mantelzorg in Molukse gemeenschap

  Aandacht voor mantelzorgers is van belang om vrouwen gelijke kansen te geven om betaalde arbeid en onbetaalde zorg te combineren. Lidorganisatie Molukse Vrouwen Raad (MVR) organiseerde een ‘medja bundar’- ofwel rondetafelgesprek. 

  Lees meer

  8 december
 • Workshop Gendergelijkheid op de werkvloer

  In het kader van de Sustainable Development Goals organiseerde WO=MEN in samenwerking met WOMEN Inc. een workshop Gendergelijkheid op de werkvloer.

  25 september
 • Masterclass voor HR professionals

  Tijdens de Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk?' werd er door HR professionals ingegaan op inclusief en gezond werkgeverschap.

  Lees meer

  24 september
 • Prinsessendag

  Uitspreken van de alternatieve troonrede: versnel financiële onafhankelijkheid van vrouwen op de arbeidsmarkt.

  Lees meer

  11 september
 • Campagne #BeperktZicht

  Lancering campagne #BeperktZicht, met een focus op stereotype beeldvorming over de verdeling van werk- en zorgtaken.

  Lees meer

  3 september
 • Themabijeenkomst mediamakers

  "Zorgende vaders" en "werkende moeders": Wat is de rol van media bij het in stand houden van traditionele rolverdeling?

  WI_MM_0045.jpg

  Lees meer

  3 juli
 • Reactie conceptwet

  Als Alliantie een reactie geformuleerd op de Conceptwet gelijke beloning.

  8 mei
 • FEM talks 2018

  FEMTalks 2018: Een betere positie voor kwetsbare vrouwen dankzij een Universeel Basis Inkomen?

  foto nvr.jpg

  Lees meer

  7 mei
 • Future of Work

  De rol van sekse-stereotypen op de werkvloer in beeld brengen. WOMEN Inc. collega Suzan Steeman sprak mee als panellid.

  15 maart
 • Side Event Commission on the Status of Women

  Side Event Commission on the Status of Women.

  14 maart
 • Politiek café

  Politiek cafe 'Financieel Kwetsbare Vrouwen'

  Lees meer

  7 maart
 • Start juridisch spreekuur

  Start juridisch spreekuur Bureau Clara Wichmann. Mogelijkheid voor vrouwen om juridisch advies te vragen over wet-en regelgeving 

  1 maart