Een bijzondere manier van schenken is het instellen van een Fonds op Naam bij WOMEN Inc. Met een Fonds op Naam verbindt u uw naam of de naam van een dierbare aan de ambities van WOMEN Inc. U bepaalt zelf voor welk programma of project van WOMEN Inc. u het fonds wilt inzetten. U kunt een Fonds op Naam oprichten bij leven, of u legt het vast in uw testament.

U kunt een Fonds op Naam oprichten met een schenking van minimaal €50.000 euro, via een eenmalige schenking of door 5 jaarlijkse termijnen van schenking van €10.000. U bepaalt zelf de bestemming van uw bijdrage en draagt op een heel persoonlijke wijze bij aan de doelen van WOMEN Inc. Zo kunt u bijvoorbeeld bijdragen aan het vergroten van de economische kansen voor vrouwen of aan het veranderen van de beeldvorming over vrouwen. Er zijn meerdere mogelijkheden waarover we graag met u in gesprek gaan.

Voordelen van een Fonds op Naam

         U draagt persoonlijk en effectief bij aan gelijke kansen voor vrouwen en mannen

         U bepaalt zelf de naam en de bestemming van het fonds

         U bepaalt zelf de looptijd van de bestedingen uit het fonds

         U kunt schenken bij leven of via uw testament

         Het Fonds op Naam is eenvoudig op te richten

         U profiteert van fiscale voordelen; uw schenking is aftrekbaar

         Over uw schenking is WOMEN Inc. geen schenk- en of erfbelasting verschuldigd

         Uw contactpersoon bij WOMEN Inc. informeert u regelmatig over de bestedingen en nodigt u uit voor onze bijeenkomsten

Fiscaal voordelig

Een Fonds op Naam is fiscaal voordelig. U schenkt, via een schenkingsovereenkomst of via uw testament, aan uw fonds binnen WOMEN Inc. Onze organisatie is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en daarmee betaalt het fonds geen schenk- of erfbelasting. De schenking bij leven is voor u bovendien aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Een schenking van bijvoorbeeld €10.000 per jaar vastgelegd voor een periode van 5 jaar levert WOMEN Inc. jaarlijks het volledige bedrag van €10.000 op, terwijl het u binnen de huidige belasting regeling bij een belastend tarief van 52% netto €4805,- kost.

Wilt u meer weten?

Graag denken we met u mee over de mogelijkheden die passen bij uw wensen. Neem voor meer informatie contact op met Annick Bettink, fondsenwerving en relatiebeheer WOMEN Inc.
E: annick@womeninc.nl
T: 020 788 4231