• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!
 

Een bijzondere manier van schenken is het instellen van een Fonds op Naam bij WOMEN Inc. Met een Fonds op Naam verbindt u uw naam of de naam van een dierbare aan de ambities van WOMEN Inc. U bepaalt zelf voor welk programma of project van WOMEN Inc. u het fonds wilt inzetten. U kunt een Fonds op Naam oprichten bij leven, of u legt het vast in uw testament.

U kunt een Fonds op Naam oprichten met een schenking van minimaal €50.000 euro, via een eenmalige schenking of door 5 jaarlijkse termijnen van schenking van €10.000. U bepaalt zelf de bestemming van uw bijdrage en draagt op een heel persoonlijke wijze bij aan de doelen van WOMEN Inc. Zo kunt u bijvoorbeeld bijdragen aan het vergroten van de economische kansen voor vrouwen of aan het veranderen van de beeldvorming over vrouwen. Er zijn meerdere mogelijkheden waarover we graag met u in gesprek gaan.

Voordelen van een Fonds op Naam

         U draagt persoonlijk en effectief bij aan gelijke kansen voor vrouwen en mannen

         U bepaalt zelf de naam en de bestemming van het fonds

         U bepaalt zelf de looptijd van de bestedingen uit het fonds

         U kunt schenken bij leven of via uw testament

         Het Fonds op Naam is eenvoudig op te richten

         U profiteert van fiscale voordelen; uw schenking is aftrekbaar

         Over uw schenking is WOMEN Inc. geen schenk- en of erfbelasting verschuldigd

         Uw contactpersoon bij WOMEN Inc. informeert u regelmatig over de bestedingen en nodigt u uit voor onze bijeenkomsten

Fiscaal voordelig

Een Fonds op Naam is fiscaal voordelig. U schenkt, via een schenkingsovereenkomst of via uw testament, aan uw fonds binnen WOMEN Inc. Onze organisatie is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en daarmee betaalt het fonds geen schenk- of erfbelasting. De schenking bij leven is voor u bovendien aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Een schenking van bijvoorbeeld €10.000 per jaar vastgelegd voor een periode van 5 jaar levert WOMEN Inc. jaarlijks het volledige bedrag van €10.000 op, terwijl het u binnen de huidige belasting regeling bij een belastend tarief van 52% netto €4805,- kost.

Wilt u meer weten?

Graag denken we met u mee over de mogelijkheden die passen bij uw wensen. Neem voor meer informatie contact op met Annick Bettink, fondsenwerving en relatiebeheer WOMEN Inc.
E: annick@womeninc.nl
T: 020 788 4231