• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Wij zijn de menigte die moeder heet

donderdag 28 februari 2019'
Tip
 
Over het vervloekte en gezegende moederschap

Ze bieden troost na een slecht gemaakt proefwerk. Ze vertellen je verhalen en leren je liedjes. Ze zetten op wonderbaarlijke wijze een bord eten voor je klaar na een zware voetbalwedstrijd op een regenachtige zaterdag. Maar ze praten je ook neuroses aan, breken je hart of halen het bloed onder je nagels vandaan. En wie waren ze eigenlijk, de moeders, voordat er kinderen kwamen? Wie zijn ze altijd gebleven?

‘Mijn moeder kon beter voetballen dan de jongens in de straat, klom mijn broers na het dak op en kon, op verzoek, het volledige alfabet boeren.’ – Ester Naomi Perquin.

Wij zijn de menigte die moeder heet werd speciaal voor de Boekenweek 2019 samengesteld door Perquin. Zij koos de mooiste Nederlandstalige gedichten over moeders en moederschap met een eigenzinnige blik. Een koor van stemmen, waarin zoetheid klinkt naast verbittering en de grootste zwakte naast de grootste kracht. Ze ontdekte: wat over moeders wordt geschreven is vaak ophemelend en best pathetisch. Maar het kan anders. Er bestaan ook gedichten over grimmige, twijfelende, zoekende moeders. Over het moeizaam krijgen van een kind en het geworstel je eigen leven te behouden. Ze zocht en vond spannende, verrassende gedichten. Het werd een verzameling waarin een hele menigte moeders aan het woord komt.

In dit programma wordt de bundel gepresenteerd en praat Ester Naomi Perquin met collega-dichters Anna Enquist, Maud Vanhauwaert en Ingmar Heytze. Er komt veel poëzie voorbij en verder alles wat tot dat vervloekte en gezegende moederschap behoort.

In samenwerking met uitgeverij Prometheus

Op zondag 24 maart 2019 om 16:00 in De Nieuwe Liefde (Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam).
Voor tickets en meer informatie, zie https://denieuweliefde.com/programma/wij-zijn-de-menigte-die-moeder-heet/
 

Reageer

Reageren