• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Read My World – The Previews #2: Maghreb-feminisme special

dinsdag 19 februari 2019'
Tip
 
In 2019 is het 50 jaren geleden dat Marokko en Nederland het wervingsverdrag ondertekenden. De eerste arbeidsmigranten begonnen aan de reis van Marokko naar Nederland. Het is een mooie aanleiding om het gehele verhaal te belichten. Niet alleen komen de verhalen over arbeidsmigratie aan bod, maar ook de verhalen over het sociale leven, de cultuur, de tradities en over de toekomst. Verhalen van en voor alle Nederlanders met én zonder migratieachtergrond.

In deze tweede editie van The Previews over Maghreb, zal Fedwa Misk, onafhankelijk journalist uit Casablanca en het brein achter het feministische blog Qandisha, ons wegwijzen in een Marokko op drift. Op deze avond maken we bekend welke schrijvers en dichters in oktober naar het festival komen en gaan we in gesprek met Fedwa over de onderwerpen die we tijdens het festival aansnijden, zoals feminisme in Marokko en de rol van de vrouwelijke stem in de hedendaagse literatuur.

Met de Preview Night neemt Read My World een voorschot op het festival in de Tolhuistuin in oktober. Dit jaar ontvangt Read My World schrijvers, dichters, makers en denkers uit de Maghreb. Om alvast nader kennis te maken met het talent uit deze regio, de verhalen die ze te vertellen hebben en om te zien hoe de verhalen hier in Nederland resoneren, brengen we tijdens de Previews een keur aan schrijvers en performers samen. Verwacht inspirerende gesprekken en zinderende voordrachten.

16 april 2019 om 20:00 in De Nieuwe Liefde (Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam).
Voor meer informatie, zie: https://denieuweliefde.com/programma/read-my-world-de-previews-feminisme/
 

Reageer

Reageren