• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

GEANNULEERD - Drieluik De Andere Lees!club: Gevaarlijke vrouwen Margaret Atwood's 'Alias Grace' en Leila Slimani's 'Een zachte hand'

dinsdag 19 maart 2019'
Tip
 
De populaire Andere Lees!club is terug, maar in een nieuwe vorm! In een serie van drie behandelen we aan de hand van een klassieker en een moderne roman de thema’s gevaarlijke vrouwen, de toekomst en (recht op) zichtbaarheid. Wat deze leesclub anders maakt is dat je de boeken niet gelezen hoeft te hebben om heel veel te leren over literatuur van boekengoeroe Lidewijde Paris. Leuk voor lezers én schrijvers.

Gevaarlijke vrouwen
Aansluitend bij het thema van de Boekenweek De moeder de vrouw, verdiepen we ons in twee beruchte personages: Moordverdachte Grace uit de klassieker ‘Alias Grace’ van Margaret Atwood, en Myriam uit de moderne bestseller ‘Een zachte hand’ van Leila Slimani (die daarmee de grootse literaire prijs van Frankrijk – de Prix Goncourt – won en meteen haar naam vestigde). Verder gaan we in op vrouwen en wraak en komen andere actuele en interessante romans langs zoals ‘Any man’ van Amber Tamblyn (een vrouw verkracht mannen), ‘Agaat’ van Marlene van Niekerk (een zwarte hulp neemt wraak op haar witte mevrouw). Weet je zelf een mooie roman die hier goed bij past? We gaan ook romans voor elkaar pitchen, zodat we op nog meer ideeën komen. Neem die dus mee!

De Andere Lees!club – een klassieker & een moderne bestseller
Het idee achter De Andere Lees!club is ‘Hoe werkt literatuur?’ Hoe vertelt een schrijver zijn verhaal en waarom juist zo? In het drieluik van dit jaar staat steeds een klassieker naast een moderne roman met steeds een ander thema: Gevaarlijke vrouwen, de toekomst en wie er zichtbaar is in de maatschappij (migratie). We stellen de vragen: wat maakt eigenlijk een boek een klassieker? Hoe wordt het thema behandeld in de klassieker en hoe in de moderne roman?

Disclaimer: Als je wilt meepraten tijdens de middag is het fijn een van de twee romans gelezen te hebben. Maar in principe wordt het programma zo opgebouwd dat het ook voor lezers die niet bekend zijn met de boeken te volgen is.

https://denieuweliefde.com/programma/de-andere-leesclub-gevaarlijke-vrouwen/
 

Reageer

Reageren