• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!
 

Ervaringsdeskundige huiselijk geweld gezocht

zondag 2 december 2018
 

In het algemeen is het zo een dader daarin tegen doet alles om het ‘vergeten’ te bevorderen, daarmee probeert hij weg te komen van de straf die hem anders zou wachten. Daders doen moeite om te zorgen dat het slachtoffer zwijgt, lukt dat niet dan zal hij de geloofwaardigheid van het slachtoffer proberen aan te tasten en te zorgen dat niemand luistert. Dit kan heel traumatisch zijn. 

Wanneer traumatische gebeurtenissen voortkomen uit menselijke handelingen raken de getuigen betrokken bij het conflict tussen slachtoffer en dader. Het is in moreel opzicht onmogelijk in dit conflict neutraal te blijven. De toeschouwer wordt gedwongen partij te kiezen. Het is heel verleidelijk om partij te kiezen voor de dader. Het enige dat de dader vraagt, is dat de toeschouwer niets doet. Het slachtoffer daarentegen wil dat de toeschouwer deelt in de last van de pijn. Het slachtoffer verlangt dat er wordt opgetreden, dat men zich betrokken voelt.  

Eigenlijk wil ik mijn verhaal van huiselijk geweld niet zo maar meer vertellen. Dit heeft alles te maken met de vooroordelen van professionals die met de doelgroep te maken hebben waar ik tegen aan gelopen ben. Ik wil het slachtofferschap achter mij laten. 

Maar ik wil wel mijn verhaal delen met iemand die het verdient mijn verhaal van huiselijk geweld te horen en mij ook daadwerkelijk in praktische zaken te helpen om het slachtofferschap achter mij te kunnen laten.

Heb jij ervaring met huiselijk geweld en heb je de tijd en interesse om een lotgenoot te helpen?

Stuur mij een mailtje.

Groetjes,

Lara


 
 • Dag Lara,

  ik organiseer veilige en besloten bijeenkomsten waar lotgenoten hierover met elkaar kunnen delen. In 2018 waren er acht succesvolle bijeenkomsten, ik ben die van 2019 nog aan het organiseren. Hou mijn website in de gaten voor de data, die ik zal publiceren zodra alles is geregeld.

  Soso lobi!
  Usha
  Usha uit Amsterdam
  Profiel
Reageren