Kracht en Pracht op Saltotv vanavond

woensdag 15 augustus 2018
 

Twee vrouwen, allebei met hun eigen verhaal, nemen bij mij plaats in de studio, bij Salto. De eerste vrouw, Netwerkprojectmanager bij VADA heet Sophie Koopmans. Zij heeft het warm, het is inderdaad een warme dag, hartje zomer en de thermostaat tikt 30 graden aan. Zelf geeft zij aan het extra spannend te vinden. Het is voor Sophie een soort debuut op tv. Gezonde spanning met druppels zweet op het voorhoofd horen erbij. 

Lucia Martis, directeur bij Profor schuift iets later aan. Ook zij moet wat spanning kwijt. Die van haar komt van haar spreekuur en de volle wachtruimte met vrouwen die zij even achter moet laten. Het is druk!

Even loslaten, rustig ademhalen, komt tijd, komt raad, is mijn blik.

Ze snappen het. Iedereen krijgt een glas water, de technicus loopt de studio binnen en wij schakelen. De professionele houding en focus van de dames is mooi om te zien. Ervaren professionals, wel met een groot leeftijdverschil. De ene is eind twintig de andere gok ik op eind vijftig. 

Er is geen generatiekloof te merken en cultuurverschillen gooien geen roet in het eten. De vrouwen gaan in op de vragen vanuit hun eigen deskundigheid en vinden elkaar.

Binnen een uur is het interview afgerond en schudden zij elkaar de hand voor een toekomstige samenwerking om ander vrouwen te helpen.

Kijken? vanavond, zometeen woensdag 15 augustus om 7 pm.

 https://salto.nl/salto1