• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!
 

Dubbele achternaam kinderen

maandag 13 augustus 2018
 

Nu ik de 30 nader krijg ik steeds meer mensen in mijn omgeving die kinderen krijgen. Daarom ben ik zelf ook gaan nadenken over wat ik wil als ik ooit kinderen krijg. Het valt mij op dat heel veel mensen er automatisch voor kiezen om de achternaam van de vader door te geven. Iedereen moet hier zelf een keuze in maken maar ik zou niet alleen de achternaam van de vader willen geven maar ook niet alleen de achternaam van de moeder. Een kind is van 2 mensen, de vader en de moeder, daarom is het vreemd dat dit niet geuit kan worden in de naam van het kind. Ikzelf voel mij sterk verbonden met mijn eigen naam, ik draag zowel de achternaam van mijn vader als van mijn moeder, en zal dit in de toekomst dan ook niet veranderen. Maar als het kind alleen de achternaam van de vader krijgt ontbreekt de eenheid in het gezin. Ditzelfde geldt natuurlijk ook andersom, als het kind alleen de achternaam van de moeder zou krijgen. Deze discussie over de achternaam kan daarnaast ook voor onnodige spanningen zorgen tussen 2 mensen die van elkaar houden en uit liefde een gezin starten. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich, ook met zijn naam, verbonden voelt binnen het gezin ben ik bezig met handtekeningen te verzamelen om een wetswijziging door te kunnen voeren.

https://petities.nl/petitions/dubbele-achternaam-in-nederland?locale=nl