• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

WOMEN Inc. lanceert campagne met naakte vrouw op A44

7 april 2016

Vandaag op Wereldgezondheidsdag zijn wij onze publiekscampagne ‘Behandel me als een dame’ gestart om aandacht te vragen voor de gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen. We zijn de dag gestart met een ludieke actie: het CORPUS gebouw is voorzien van een vrouwelijke helft. Deze reusachtige en naakte vrouw kijkt de komende week uit over de A44 om heel Nederland bewust te maken van het feit dat niet iedereen gelijke kansen heeft op gezondheid. 

 

“We hebben gekozen voor deze guerrilla actie op het gebouw van CORPUS omdat het symbool staat voor het menselijk lichaam. Dat is bedoeld als onzijdig beeld maar de meesten zien er een man in. De komende week zetten we hier een vrouw tegenaan. Waarschijnlijk roept onze campagne ook veel vragen op bij vrouwen (en mannen). Zoals: wat betekent dit voor mij als patiënt? Daar is vaak nog geen antwoord op omdat er nog veel onderzoek gedaan moet worden. Dat is juist ons punt. Gelukkig geeft ook 62% van de artsen aan dat ze behoefte hebben aan meer kennis en dat hebben we in gang gezet. Dit is onze kick-off van een actiejaar waarin we hopen op veel doorbraken,"  

- Christine Swart, Managing Director WOMEN Inc.

 

Bekijk hier de actie:

 

 

Laat je horen!

Wij willen gelijke kansen op gezondheid, voor iedereen. Jij ook?

 

» Doe mee met de actie ‘Behandel me als een dame’