WAAR IS MIJN €300.000,-?

23 augustus 2017

'Waar is mijn 300.000,-? Mannen en vrouwen in Nederland verdienen nog steeds niet hetzelfde. Het loonverschil is 15,5 procent (CBS, 2018). Dat is toch niet meer van deze tijd?
 

Een vrouw verdient €300.000,- minder dan een man?

WOMEN Inc. heeft in samenwerking met Loonwijzer berekend dat een vrouw in een werkend leven gemiddeld €300.000,- minder salaris verdient dan een man. Met de campagne “Waar is mijn €300.000,-” ontrafelt WOMEN Inc. het loonverschil en maakt vrouwen bewust van de financiële gevolgen van hun keuzes. Met behulp van jouw steun kunnen wij er voor zorgen dat het loonverschil 0% wordt!
 

Wat is loonverschil?

Verschillende factoren zijn van invloed op het loonverschil tussen mannen en vrouwen. Zoals wel of niet fulltime werken, wel of geen leidinggevende functie en de branche waarin iemand werkt. Wanneer er rekening wordt gehouden met deze factoren blijft er tussen mannen en vrouwen nog steeds een verschil van 8% over, het zogenaamde ‘onverklaarbare loonverschil’. Daarnaast is er in Nederland ook nog steeds sprake van ongelijke beloning. Bij ongelijke beloning krijgen mannen en vrouwen voor hetzelfde werk niet hetzelfde salaris.
 

Verdien jij minder dan je mannelijke collega?

Met de test van WOMEN Inc. en loonwijzer bereken je snel en eenvoudig hoeveel jij meer verdiend dan je nu ontvangt. Bekijk tips en adviezen om het verschil in loon kleiner te maken.   

 

Doe de weet-wat-je-waard-bent-test