• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Vanessa en Sabine over hun werk-zorgverdeling

5 juni 2017

"We hebben hele avonden doorgebracht met excel-sheets"

 

Vanessa en Sabine zijn de ouders van de kleine Amy. Vanessa werkt als ZZP-er en Sabine in loondienst als docent. Toen Sabine zwanger was, heeft Vanessa uit kunnen zoeken wat de financiële gevolgen zijn van minder werken. Dit heeft haar wel veel tijd gekost. Nu ze nadenken over een tweede kindje vragen ze zich af wat dit betekent voor de kosten van de kinderopvang, verdubbelen die? Ze zijn blij dat de WerkZorgBerekenaar er is, die maakt het uitzoeken een stuk makkelijker!

 

 

Wat kost de kinderopvang en welke toeslagen zijn er?

Hoeveel de kinderopvang per uur kost is op te vragen bij de kinderopvangorganisatie of gastouder. Op hoeveel toeslag je recht hebt is minder makkelijk uit te zoeken. De hoge kosten van de kinderopvang worden vaak genoemd als reden waarom de minstverdienende ouder (vaak de vrouw) niet of minder gaat werken. De aanname luidt dat een dag extra salaris niet opweegt tegen een dag extra kinderopvang. De WerkZorgBerekenaar geeft inzicht in de hoogte van de kinderopvangtoeslag, die inkomensafhankelijk is. Zo is te zien dat ouders met een gezamenlijk inkomen tot 23.000 Euro, 94% van de kinderopvangkosten terug kunnen krijgen. Voor het tweede, derde (etc.) kind, krijg je een groter deel van de kosten van kinderopvang terug.

 

Ga zelf ook aan de slag met de WerkZorgBerekenaar!