Vandaag een artikel in Trouw over De tafel van één

3 oktober 2014

Vandaag een artikel in Trouw over de resultaten van De tafel van één, een initiatief van WOMEN Inc. in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De afgelopen jaren hebben we in heel Nederland duizenden vrouwen, met een afstand tot de arbeidsmarkt, geïnspireerd en geactiveerd!

Vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt willen vaak (weer) aan de slag, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Met De tafel van één maakt WOMEN Inc. vrouwen bewust van hun kwaliteiten en hoe zij hun economische zelfstandigheid zélf kunnen realiseren. WOMEN Inc. heeft De tafel van één inmiddels in veertien gemeenten georganiseerd in opdracht van het ministerie van OCW.

Oud-deelneemster van De tafel van één Lowenna is ook geinterviewd voor Trouw. Zij heeft deze zomer haar schoonheidssalon geopend. "Door De tafel van één heb ik gezegd: Ik wil dit graag, als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit".

Zet vrouwen in hun kracht
Vandaag organiseren we in samenwerking met het ministerie van OCW een feestelijke bijeenkomst om de resultaten en voortgang van Eigen Kracht en De tafel van één te presenteren. Onder andere minister Jet Bussemaker wordt hierbij geïnterviewd over het belang van participatie van vrouwen. Lees hier meer over de bijeenkomst. Via Twitter volg je de bijeenkomst via #vrouweninhunkracht.

Resultaten
Onafhankelijk onderzoek van DSP heeft uitgewezen dat van alle vrouwen die hebben deelgenomen 20% een (betaalde) baan heeft gevonden of een opleiding is gaan volgen. Download hier meer resultaten van De tafel van één!

De tafel van één in uw gemeente?
Omdat de resultaten zo succesvol zijn gaat WOMEN Inc. door met De tafel van één. Bekijk hier meer informatie over De tafel van één en het vergroten van de participatie onder vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.