Vacature: Redacteur (m/v/x) // (0,8-1,0 fte)

17 juni 2019


Vacature: Redacteur (m/v/x) // (0,8-1,0 fte)    

Stichting WOMEN Inc. zoekt een enthousiaste redacteur ter versterking van de afdeling Redactie en Onderzoek.
 

Over WOMEN Inc.

WOMEN Inc. is een organisatie die streeft naar een wereld waarin het voor je kansen niet uitmaakt of je een vrouw of een man bent. Dat maakt nu wél uit. Vrouwen en mannen krijgen nog steeds geen gelijke behandeling, bijvoorbeeld als het gaat om gezondheidszorg of op de arbeidsmarkt. Daarom voert WOMEN Inc. op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming spraakmakende campagnes en acties die mensen in beweging brengen.
 

Wil jij actief een bijdrage leveren aan de maatschappelijke veranderingen die WOMEN Inc. wil realiseren in Nederland? Dan is deze functie iets voor jou. In de functie houd je je bezig met onderzoek, conceptontwikkeling, woordvoering en het ontwikkelen en samenstellen van programma’s, focus op het thema beeldvorming. Met dit thema wil WOMEN Inc. stereotypering tegengaan en bewustwording creëren over de rol van o.a. mediamakers in beeldvorming. 

 

Wat ga je doen?

 • Je zorgt dat we op de hoogte zijn en blijven van alle actualiteiten en voert (desk)research uit op het onderwerp.
 • Je monitort en bewaakt de ontwikkelingen binnen het thema beeldvorming, hierbij houd je rekening met kansen uit de actualiteit en de strategische doelen van WOMEN Inc.
 • Je vertaalt inhoud naar een passende communicatievorm voor een brede en diverse doelgroep in overleg met het redactie- en communicatie team en/of eventueel externe partners. Denk hierbij aan online artikelen, publiekscampagnes, video’s of een onderzoeksrapport.
 • Je bent in staat om collega’s, maar ook externen enthousiast te maken over je onderwerp en ze te inspireren tot maatschappelijke beweging.
 • Je onderhoudt dagelijks contacten en relaties met onze (inhoudelijke) partners, sprekers en andere (vrouwen)organisaties en netwerken.
 • Je staat de media te woord als er zich pr-kansen voor doen, bent comfortabel met woordvoering of wilt je hierin ontwikkelen.

 

Wat breng je mee?

 • Minimaal 5 jaar redactionele ervaring.
 • Aantoonbare ervaring met en een netwerk op het thema beeldvorming.
 • Een flinke dosis enthousiasme om maatschappelijke verandering te willen realiseren samen met het leuke team van WOMEN Inc.
 • Minimaal HBO werk- en denk niveau.
 • Uitstekende communicatie vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.  
 • Je bent een stevige gesprekspartner voor zowel interne als externe contacten.

 

Heb je een positieve instelling? Kan je goed netwerken en ben je een verbinder? Zie jij kansen en denk je in mogelijkheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Je past goed binnen WOMEN Inc. als je het als een uitdaging ziet te werken binnen een groeiende en dynamische organisatie met gedreven collega's. Je bent iemand die vooruit denkt en niet afwachtend is. Je houdt ervan dingen uit te proberen en werkt niet volgens een vast stramien. Je zit vol ideeën en krijgt bij WOMEN Inc. de ruimte om ze uit te voeren.  Je vindt het een uitdaging projecten op te zetten en uit te bouwen en bent bovenal sociaal, inhoudelijk scherp en creatief.

 

Wanneer?

Startdatum: medio augustus

 

Wat bieden we?

Een zeer gevarieerde functie in een inspirerende omgeving met gedreven professionals. Salarisindicatie: € 2.914,00 - 3.281,00 bruto op basis van 40 uur per week. Het betreft een tijdelijke functie voor 7 maanden met de mogelijkheid tot een verlenging. Het is niet mogelijk om de functie op freelance basis in te vullen. 

 

Enthousiast?

Stuur uiterlijk 7 juli een mail met CV en brief ter attentie van Roxana Bottse naar werk@womeninc.nl waarin je duidelijk maakt waarom jij de aangewezen persoon bent voor deze functie. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 15 juli. Bij vragen kun je telefonisch contact opnemen met Roxana Bottse via telefoonnummer 020-788 4231.

 

Aqcuisitie op basis van deze vacature wordt niet gewaardeerd.