• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Vacature Junior Redacteur

12 december 2018

Junior redacteur (m/v/x) – WOMEN Inc. (0,8 fte)

Wij zijn op zoek naar een Junior Redacteur met een journalistiek profiel die een bijdrage gaat leveren aan programma’s/ events, research, ontwikkeling van content en eindredactie bij WOMEN Inc. Je ondersteunt de Senior Redacteur (aan wie je ook rapporteert) op het thema geld/arbeidsmarkt. Maar ook op de andere thema’s ga je aan de slag.

 

Wat ga je doen?

 • Schrijven en online zetten  van nieuwsberichten/ artikelen van achter je bureau, maar ook interviews houden en reportages maken.

 • Uitvoeren van research opdrachten.

 • Ondersteunen bij het opzetten van een (live) inhoudelijk programma/event.

 • Creëren van content voor campagne sites

 • Plannen en monitoren social media berichten maar ook snel inspelen op actualiteiten en deze kunnen linken aan WOMEN Inc. onderwerpen.

 

Over jou:

Je kunt zelfstandig werken en bent pro-actief. Je bent zelfverzekerd en kunt goed ‘dealen’ met veel meningen. Je bent nieuwsgierig, zelfstandig,  zorgvuldig in contacten en een energiek persoon. Je wordt enthousiast van planningen maar houdt ook je hoofd koel bij last-minute verzoeken/ veranderingen. En last but not least, uiteraard ben je dol op schrijven en kun je hierin snel schakelen.

 

Functie-eisen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau (Journalistiek of soortgelijk)

 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met het creëren van content: nieuwsartikelen produceren, blogposts schrijven, interviews afnemen en idealiter ook het maken van vlogs/ video reportages. Bij voorkeur heb je deze ervaring opgedaan op de redactie van een ‘snel medium’ bijv. een krant

 • Je weet alles over social media. Je snapt wat wel en niet werkt en hebt ervaring met community management.

 • Je vindt het leuk om ‘zware, redactionele’ teksten om te zetten in begrijpelijke taal

 • Schrijven doe je uiteraard in foutloos Nederlands

 • Je neemt initiatief en bent communicatief sterk

 • Affiniteit met maatschappelijke thema’s.

 

Per wanneer?
Startdatum: Per 1 februari 2019 (in overleg)

 

Wat bieden we?
Een zeer gevarieerde functie voor 36 uur per week, in een professionele en inspirerende werkomgeving in hartje Amsterdam met fijne  collega’s.

Salarisindicatie: € 2.390- € 2.587 bruto op basis van 40 uur per week.

Iedere dag een heerlijke, gratis lunch en twee keer in de maand een gezellige borrel.

 

Het betreft een tijdelijke functie voor 7 maanden (in verband met de Wet werk en zekerheid) met de mogelijkheid tot een verlenging. Het is niet mogelijk om de functie op freelance basis in te vullen.

 

WOMEN Inc.

Al sinds 2004 streven wij naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als jongen of meisje geboren wordt. In Nederland hebben vrouwen en mannen gelijke rechten, toch staan vrouwen er minder goed voor dan mannen en hebben ze niet altijd gelijke kansen. Meer gelijkwaardigheid is niet alleen goed voor vrouwen zelf: de economie, kennis, zorg en cultuur in Nederland worden er ook beter van. Daarom werken wij in drie hoofdthema’s aan een Nederland waar iedereen wint:

Ons eerste thema is gezondheid. Jaren geleden kwamen we erachter dat een hartinfarct bij een vrouw minder goed wordt herkend dan bij een man, simpelweg omdat er in de medische wetenschap nog veel onwetendheid over het vrouwenlichaam is. Sindsdien streven wij naar gezondheidszorg op maat in 2025, zodat het ook in de gezondheidszorg niet meer uitmaakt of je als jongen of meisje geboren wordt.

 

Het volgende thema is geld. In Nederland is werk en zorg ongelijk verdeeld over de seksen. Mannen werken meer en verdienen beter, vrouwen werken minder en nemen meer zorgtaken op zich. En dat terwijl mannen juist aangeven graag meer te willen zorgen! Daarom streven wij naar een gelijke werk-zorgverdeling en willen wij het loonverschil van 16,1% naar 0% terugbrengen.

 

Deze ongelijkheden hebben te maken met onze bewuste en onbewuste vooroordelen over mannen en vrouwen: beeldvorming. Laten we eerlijk zijn, vooroordelen hebben we allemaal. Bijvoorbeeld over zwarte, witte, jonge, oude, homo- of heteroseksuele mensen. Dit leidt tot stereotypering en daar willen we vanaf, want het staat gelijke kansen in de weg. Beeldvorming is ons derde thema.

Enthousiast?

Stuur uiterlijk voor 30 december 2018. een mail onder vermelding van 'sollicitatie junior redacteur' met cv en motivatie (evt filmpje) ter attentie van Roxana Bottse naar werk@womeninc.nl waarin je duidelijk maakt waarom jij de aangewezen persoon bent voor deze functie. Bij vragen over de vacature kun je telefonisch contact opnemen op maandag en woensdag via telefoonnummer 020-788 4231.