Vacature: Coördinator Communicatie en Redactie(m/v/x) // (0,9 fte)

18 juni 2019


Vacature: Coördinator Communicatie en Redactie (m/v/x) // (0,9 fte)   

Voor de afdeling Communicatie & Redactie zoeken wij een ervaren, inspirerende en enthousiasmerende Coördinator.

WOMEN Inc. is een organisatie die streeft naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je een vrouw of een man bent. Dat maakt nu wél uit. Vrouwen en mannen krijgen nog steeds geen gelijke behandeling, bijvoorbeeld als het gaat om gezondheidszorg of op de arbeidsmarkt. Daarom voert WOMEN Inc. op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming spraakmakende campagnes en acties die mensen in beweging brengen.


Over WOMEN Inc.

WOMEN Inc. heeft zich in de afgelopen veertien jaar tot Thought- & Actionleader ontwikkeld op het vlak van gendergelijkheid in Nederland. Voor 2025 moet door onze innovatieve aanpak een versnelling in emancipatie op gang gaan komen, want internationaal loopt Nederland achter en in dit tempo duurt het nog honderden jaren jaar voor de missie behaald wordt. 

De organisatie telt momenteel circa 25 medewerkers die werkzaam zijn binnen de volgende afdelingen: Strategie & Impact, PR & Communicatie, Communicatie, Fondsenwerving & Redactie, Programmamanagement, Financiën en Stafbureau.

 

Wat zoeken we?

Voor de afdeling Communicatie & Redactie zoeken wij nu een ervaren, inspirerende en enthousiasmerende Coördinator. Heb je een positieve instelling? Kan je goed mensen meekrijgen in een veranderingsproces? Ben je een netwerker en een verbinder? Zie jij kansen en denk je in mogelijkheden? Heb je ervaring met het ontwikkelen van publiekscampagnes en fondsenwervende activiteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Als Coördinator ben je verantwoordelijk voor het aansturen van het team Communicatie en Redactie, het bepalen van de strategische koers voor de marketingcommunicatie, fondsenwerving en redactie-activiteiten en het aanjagen en monitoren van het realiseren en implementeren van de gemaakte keuzes. 


Je past goed binnen WOMEN Inc. als je het als een uitdaging ziet te werken binnen een groeiende organisatie met gedreven collega's. Je bent iemand die vooruit denkt en pro-actief handelt. Je houdt ervan dingen uit te proberen en werkt niet volgens een vast stramien. Je vindt het een uitdaging projecten op te zetten en uit te bouwen en bent bovenal sociaal, enthousiast en creatief.

 

Wat ga je doen?

 • Je stuurt een team aan van 6 medewerkers en twee stagiaires en bent verantwoordelijk voor hun persoonlijke ontwikkeling en dagelijks goed functioneren.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor alle content die jouw team creëert, zowel offline als online. Je zorgt voor de conceptuele en strategische invulling van alle activiteiten op het gebied van communicatie, fondsenwerving en redactie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de profilering en branding van WOMEN Inc., ter vergroting van de naamsbekendheid en de groei van het netwerk met behoud van diversiteit en landelijke dekking.
 • Je vertaalt de strategie naar een jaarplan met concrete doelstellingen voor het hele team en je realiseert, monitort en evalueert deze gedurende het jaar.
 • Je werkt actief mee aan de ontwikkeling en uitvoering van diverse activiteiten / werkzaamheden op het gebied van online marketing en social media.
 • Je bent verantwoordelijk voor de op- en uitbouw van de (online) community van WOMEN Inc. en de ontwikkeling van (online) producten/diensten die aansluiten bij de doelgroep.
 • Je ontwikkelt, beheert en voert marketingconcepten door die ervoor zorgen dat relevante stakeholders worden aangetrokken en behouden. En je initieert en realiseert nieuwe media-partnerships rondom publiekscampagnes of andere acties of events.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitrol van de fondsenwervende strategie van het Funding Mothers netwerk en het aantrekken van donaties via de website en/of campagnes.
 • Je adviseert het directieteam over ontwikkelingen en kansen binnen jouw vakgebied en bent sparringpartner bij het opstellen van een nieuw strategische meerjarenplan en new business development.
 • Je onderhoudt dagelijks contacten met onze (inhoudelijke) samenwerkingspartners, sprekers en andere (vrouwen)organisaties en netwerken.


Wat breng je mee?

 • Een flinke dosis enthousiasme om maatschappelijke verandering te willen realiseren samen met het leuke team van WOMEN Inc.
 • Minimaal HBO werk- en denk niveau.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een coördinerende, leidinggevende rol op gebied van communicatie.
 • Uitstekende communicatie vaardigheden, zowel in woord als geschrift.
 • Je bent een stevige gesprekspartner voor zowel interne en externe contacten.
 • Je bent bereid de media te woord te staan indien PR kansen zich voordoen.

 

Wanneer?

Startdatum: 1 september 2019

 

Wat bieden we?

Een zeer gevarieerde functie in een inspirerende omgeving met gedreven professionals. Het betreft een functie voor 36 uur met goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris. Het is niet mogelijk om de functie op freelance basis in te vullen. 

 

Enthousiast?

Stuur uiterlijk 7 juli 2019 een mail met CV en brief ter attentie van de afdeling P&O naar werk@womeninc.nl waarin je duidelijk maakt waarom jij de aangewezen persoon bent voor deze functie. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 15 juli. Bij vragen kun je telefonisch contact opnemen  op maandag en woensdag met Roxana Bottse via telefoonnummer 020-788 4231.