• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Terugkijktip: Facebook Live over de overgang

11 april 2018

Wat moet iedere vrouw weten over de overgang? Dit bespraken we op dinsdag 10 april Live op Facebook met gynaecoloog Dorenda van Dijken en actrices, schrijvers en ervaringsdeskundigen Isa Hoes en Medina Schuurman. Gemist? Kijk 'm hier terug!

 

 

In Nederland zijn 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Deze periode kan gepaard gaan met veel veranderingen en zelfs klachten, zoals opvliegers, stemmingswisselingen en slaapproblemen. Desondanks is er weinig kennis over de overgang - zowel bij vrouwen als onder artsen - en heerst er een taboe om over het onderwerp te praten. Dit willen wij graag doorbreken. Samen met Dorenda, Isa en Medina bespraken we allerlei onderdelen van de levensfase: hoe weet je of je in de overgang zit, welke remedies kunnen helpen tegen klachten en welke positieve kanten zitten er aan de overgang?

 

Daarnaast hebben we ingezonden vragen van vrouwen aan de drie gasten voorgelegd. Vragen over het herkennen van signalen, doorslapen tijdens de overgang en de werking van hormoontherapie passeerden de revue. Als afsluiter gaf ieder van hen een gouden tip voor vrouwen in de overgang.

 

Over de gasten

Actrices Isa Hoes en Medina Schuurman (Celblok H) schreven het handboek ‘Te lijf’. Het boek staat vol persoonlijke ervaringen en tips voor de overgang. Van botoxgebruik tot overbeharing: de vriendinnen vertellen openhartig over de kunst van mooi ouder worden, om de taboe rond het onderwerp te doorbreken. Hun tweede boek - het I'M lijfboek - komt bijna uit, en ook lanceren zij binnenkort hun eigen platform: IM.

 

Gynaecoloog Dorenda van Dijken is voorzitter van de Dutch Menopause Society, onderdeel van de gynaecologenvereniging NVOG. Als gynaecoloog houdt zij zich ruim 20 jaar bezig met menopauzeproblematiek. Haar aandachtsgebieden zijn onder andere seksuele problematiek, aandacht voor voeding en leefstijl, maar ook de mogelijke werking van hormonale therapie als oplossing voor overgangsklachten. Haar missie: menopauze bespreekbaar maken en uit het ‘niet-sexy hokje’ halen!