Sterke vrouwen in de maand februari

25 februari 2016

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop overal in Nederland evenementen georganiseerd worden om vrouwen te inspireren en te versterken. WOMEN Inc. licht graag drie sterke vrouwen uit die ieder iets bijzonders organiseren op 8 maart.

Cynthia Telting
Cynthia is samen met Elita Vijverberg eigenaar van het bedrijf Code#id Webdesign maar zij is ook gespreksleider van aanTafel. Cynthia is gespreksleider geworden, omdat ze bij andere netwerkbijeenkomsten een bepaalde structuur mist waardoor je makkelijk met mensen in gesprek komt. Ze organiseert als gespreksleider van aanTafel nu vaak Netwerkgesprekken. Ze noemt het netwerkgesprekken met inhoud, waar je ook de diepte in kunt gaan. WOMEN Inc. vindt Cynthia een sterke vrouw omdat zij graag verbinding legt tussen mensen, ze wordt niet voor niets Ultieme Matchmaker genoemd. Op 8 maart organiseert Cynthia een Aan Tafel Netwerkgesprek bij Freshii in Rotterdam met een speciaal Heartsmart menu en extra aandacht voor Vrouwendag natuurlijk! Je kunt nog aanschuiven bij Cynthia, meld je hier aan!

WOMEN Inc. roept iedereen op om 8 maart een aanTafel gesprek te organiseren of om aan te schuiven bij een gesprek. Zo kunnen we door het hele land vrouwen versterken met doel, lef en netwerk. Doe ook mee en schuif aanTafel bij jou in de buurt!Paulette Smit
Actrice en toneelschrijver Paulette Smit staat op Internationale Vrouwendag op het podium van het Bijlmerparktheater met haar voorstelling 'Saida: De liefde overleeft'. Met op de achtergrond Caribische muziek en historische zwart-wit filmbeelden over de Antillen vertelt Paulette over het leven van Saida: een gepassioneerde doorzetter, een vindingrijke, sterke, humorvolle en ontroerende Curaçaose moeder. De voorstelling is onderdeel van Meer dan Muze het kunst- en cultuurprogramma van Mama Cash dat werk van vrouwelijke makers in de schijnwerpers zet. WOMEN Inc. bewondert Paulette Smit omdat zij zich al jaren inzet om mensen met een gemixte identieit podium te bieden. Benieuwd naar het verhaal van Saida? Vind hier tickets voor de voorstelling!
Gerda de Vries
Gerda de Vries zet zich al meer dan 25 jaar in voor vrouwenemancipatie en is een belangrijk voorbeeld voor WOMEN Inc. Ze is sinds 2001 directeur van Feniks in Tilburg. Gerda zet zich in om het vrouwelijke gezicht van armoede te laten zien. Ze maakt dagelijks mee welke enorme impact armoede en schulden hebben op met name (alleenstaande) vrouwen en kinderen. Feniks staat op diverse manieren vrouwen bij die met deze problematiek te maken hebben en is al bijna veertig jaar ‘hét Emancipatie Expertise Centrum’ in Tilburg. Op 8 maart organiseert Feniks 'Tilburgse Vrouwen TEDx'. Hier kunnen vrouwen zelf, in vijf minuten, vertellen wat zij belangrijk vinden. Wil jij zelf bij Feniks je verhaal vertellen op 8 maart? Kijk hier voor meer informatie!


 

Meer Lezen?
Snak je naar nog meer inspiratie? Lees over de sterke vrouwen van de vorige maanden!


» Drie sterke vrouwen in de maand januari
» Drie sterke vrouwen in de maand november

» Drie sterke vrouwen in de maand oktober
» Drie sterke vrouwen in de maand september
» Drie sterke vrouwen in de maand augustus
» Drie sterke vrouwen in de maand juni