Rolmodel Annemarie Nodelijk

30 november -1

Annemarie Nodelijk is één van de rolmodellen tijdens de WOMEN Inc. Talkshow op het Albeda College in Rotterdam op 6 november en zal daar haar bijzondere verhaal vertellen. Vijf jaar geleden werd zij na een operatie aan een hersentumor 'maatschappelijk blind' verklaard en werd haar verteld dat ze haar droom om in de mode te werken kon vergeten. Maar hier liet zij het niet bij zitten en ze heeft toch haar droom waar kunnen maken met haar eigen label Anniestijl.

Annemarie beschrijft: "Anniestijl betekent voor mij liefde, participatie, doorzettingsvermogen, maar vooral focus. Door te focussen op wat je wilt, komt je doel steeds dichterbij. Verliezers hebben immers een excuus en winnaars hebben een plan. Ik heb mijn doel voor Anniestijl steeds gevisualiseerd, want ik ben dan wel mijn zicht kwijt, maar mijn visie is alleen maar verbeterd.

Een handicap betekent elke dag weer een uitdaging. Ik noem mijn visuele beperking daarom ook liever een visuele uitdaging. Ik wil mensen inspireren met mijn verhaal en mijn tassen die je aan twee kanten kunt dragen, omdat levensverhalen ook twee kanten hebben. Mijn missie is om mensen bewust te maken van het feit dat een handicap niet het einde van de wereld is. Anniestijl is een weerspiegeling van mijn bijdrage aan de maatschappij en het houden van je passie."

Kijk op de website van Anniestijl voor meer informatie en bekijk hier ook Annemaries prachtige tassen. In een uitzending van het KRO-programma De wandeling vertelt Annemarie meer over haar levensverhaal.