• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Persoonlijke ervaring met de training Regel Jouw Financiën

17 oktober 2018

Geschreven door: Nikita Gijsing

 

Onze stagiare Nikita heeft op 21 september deelgenomen aan de Regel Jouw Financiën training in Eindhoven, die wordt gegeven door SMART C&T in samenwerking met WOMEN Inc. Zij heeft voor ons haar ervaringen op papier gezet.

 

De ochtend begint met een kopje koffie of thee en een introductie over WOMEN Inc en SMART C&T. We zijn met een klein maar fijn clubje van 5 vrouwen. De diversiteit van de groep viel mij als eerst op. De vrouwen zijn van verschillende leeftijden en etniciteiten, wat bevestigt dat de training voor elke vrouw is. Het maakt niet uit waar je vandaan komt en wat je geschiedenis is, iedereen is welkom en gelijkwaardig aan elkaar. In het begin is het nog even aftasten, omdat je elkaar niet kent maar al gauw genoeg voel ik me op mijn gemak omdat we allemaal hier met hetzelfde doel zitten: het eindelijk op orde krijgen van onze financiën.

 

Tijdens de training worden veel tools en praktische tips gegeven waar ik gelijk mee aan de slag kan. Handige tools zijn bijvoorbeeld websites of apps als ‘Eyewally’,  waar je een online kasboek bij kunt houden.Deze app spreekt mij vooral aan omdat je op een simpele en snelle manier je inkomsten en uitgaven kan bijhouden. Ik ben namelijk ontzettend goed in het roekeloos uitgeven van geld om vervolgens naar mijn bankrekening te kijken en te denken: ‘waar heb ik mijn geld dan aan uitgegeven?’ Die dagelijkse koffies van de Starbucks of aanstekers die ik om de 2 dagen opnieuw moet kopen beginnen dan toch wel op te tellen en het bijhouden van een kasboek geeft mij niet alleen inzicht waar ik mijn geld aan uitgeef, maar werkt ook als een soort stok achter de deur om mijn financiën te blijven regelen en te blijven kijken naar mijn bankrekening, in plaats van daarvoor weg te deinen.

 

Veelzijdig

Het eerste woord dat bij mij opkomt als ik terugdenk aan de training is veelzijdig. De training staat in het teken van een persoonlijk plan dat je opstelt om op zoek te gaan naar waar je nu precies tegenaan loopt met je financiën en welke doelen je kan stellen  om dit aan te pakken. Dit is voor iedereen heel verschillend: van het leren belastingaangifte te doen tot aan het simpelweg durven openen van de zoveelste brief van je bank die op de deurmat ligt. Alle doelen zijn even belangrijk en worden even serieus genomen door de trainers. De training doorloopt echt alle aspecten die komen kijken bij het regelen van je financiën, hoe klein of hoe groot die ook zijn.

 

Ik ben van mening dat de Regel Jouw Financiën trainingen eigenlijk al op middelbare scholen gegeven zouden moeten worden. Ik weet dat ik en andere studenten hier heel veel voordelen uit gehaald zouden hebben. Financiële kennis is voor iedereen belangrijk, in elke fase van je leven.

 

Regelt jouw partner misschien altijd de financiën? Weet je eigenlijk niet wat er precies bij komt kijken? Regel je zelf jouw financiën maar heb je niet zo'n goed overzicht en heb je geen idee waar je kunt beginnen? Of staat jouw leven op het punt te veranderen omdat je voor het eerst uit huis gaat of met een nieuwe baan begint? Dan is deze training juist ook interessant voor jou.

 

Meld je aan voor training in Utrecht op 23 november