2 op de 3 vrouwen maakt geen pensioenafspraken bij scheiding

13 juni 2017

Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat vrouwen zich onvoldoende bezighouden met hun pensioen: bij twee op de drie vrouwen is tijdens de scheiding niets afgesproken over de oudedaguitkering.

 

Dat vrouwen weinig inzicht hebben in hun pensioen bleek eerder al uit onderzoek van WOMEN Inc. en Mijnpensioenoverzicht.nl. Één op de drie vrouwen maakt zich zorgen om haar pensioen en een kwart van de vrouwen heeft geen idee hoe zij ervoor staan. Daarnaast weten zes van de tien vrouwen niet bij welke levensgebeurtenissen ze zich zouden moeten verdiepen in hun pensioen. Een slechte zaak als je je bedenkt dat het pensioen van vrouwen in Nederland gemiddeld 40% lager is dan dat van mannen. 

 

Door geen afspraken te maken over het pensioen kan een scheiding financieel dus nog vervelender uitpakken. Vrouwen kunnen zelfs een deel van hun pensioeninkomen mislopen. Een kwart van de gescheiden vrouwen heeft geen idee dat zij tijdens hun huwelijk pensioen hebben opgebouwd. Bij laagopgeleide vrouwen is dat percentage zelfs 41%. 


Lees het volledige artikel op Trouw.nl

 

Met 'I love pensioen!'  zet WOMEN Inc. het onderwerp al jaren op de agenda om ervoor te zorgen dat vrouwen bewust aan de slag gaan met hun pensioen en ontdekken dat nadenken over je pensioen leuk kan zijn. Op deze manier willen we vrouwen pensioenbewust maken.