• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

In Metro vandaag aandacht voor gender in het medisch onderwijs

30 september 2014

Vanochtend verscheen er in de Metro een artikel over gender in het medisch onderwijs en ons evenement vanmiddag in het Radboudumc Nijmegen. Prof. dr. Toine Lagro-Janssen, huisarts en hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde, vertelt dat er meer aandacht moet komen voor vrouwen in medische lesboeken. Rondgang langs universitair medische centra moet ervoor zorgen dat het mannenlichaam straks niet meer de norm is in het medisch onderwijs. ”Het mannenlichaam is nog altijd de norm. De zorg voor vrouwen schiet hierdoor regelmatig tekort”, stelt Lagro-Janssen.

Om hier verandering in te brengen organiseert de Alliantie Gender & Gezondheid, een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en WOMEN Inc., een medisch onderwijstraject langs univeristair medische centra door heel Nederland. Vandaag is hiervan de officiele aftrap in het Radboudumc. Lagro-Janssen is één van de sprekers op de bijeenkomst over genderspecifieke zorg.

» Lees hier het hele artikel in de Metro

Meer weten?

Eind 2015 organiseerde prof. dr. Toine Lagro-Janssen een conferentie met alle acht UMC's om tips uit te wisselen over het implementeren van gender in medisch onderwijs.

 

»Lees hier hun tips terug!