• WOMEN Inc.
   
  WOMEN Inc. is hét netwerk voor alle vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken. WOMEN Inc. agendeert, versterkt, verbindt & biedt podium.
 • Podium
   
  Het Podium is er speciaal voor jou. Een unieke plek waar vrouwen samenkomen en elkaar versterken. Toon lef en schrijf mee!
 • Prikbord
   
  Heb je een vraag, een tip of een aanbod? Plaats het op het prikbord en laat het netwerk voor je werken!
 • aanTafel
   
  Trek in een goed gesprek? Zet dromen om in durven en doen! Schuif aanTafel.

In Metro vandaag aandacht voor gender in het medisch onderwijs

30 september 2014

Vanochtend verscheen er in de Metro een artikel over gender in het medisch onderwijs en ons evenement vanmiddag in het Radboudumc Nijmegen. Prof. dr. Toine Lagro-Janssen, huisarts en hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde, vertelt dat er meer aandacht moet komen voor vrouwen in medische lesboeken. Rondgang langs universitair medische centra moet ervoor zorgen dat het mannenlichaam straks niet meer de norm is in het medisch onderwijs. ”Het mannenlichaam is nog altijd de norm. De zorg voor vrouwen schiet hierdoor regelmatig tekort”, stelt Lagro-Janssen.

Om hier verandering in te brengen organiseert de Alliantie Gender & Gezondheid, een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en WOMEN Inc., een medisch onderwijstraject langs univeristair medische centra door heel Nederland. Vandaag is hiervan de officiele aftrap in het Radboudumc. Lagro-Janssen is één van de sprekers op de bijeenkomst over genderspecifieke zorg.

» Lees hier het hele artikel in de Metro

Meer weten?

Eind 2015 organiseerde prof. dr. Toine Lagro-Janssen een conferentie met alle acht UMC's om tips uit te wisselen over het implementeren van gender in medisch onderwijs.

 

»Lees hier hun tips terug!