• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

#MAAKOOKHETVERSCHIL op Internationale Vrouwendag

8 maart 2018

Vandaag is het Internationale Vrouwendag – een dag die in het teken staat van vrouwenemancipatie, strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit onder vrouwen. Wij brengen vandaag met #maakookhetverschil een ode aan moedige vrouwen en mannen die strijden voor gelijkwaardigheid. Wie maakt voor jou het verschil?

Het thema is dit jaar ‘vrouwen en mannen zijn overal gelijkwaardig’. In de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is vastgesteld dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. Toch blijkt in de praktijk dat meisjes en vrouwen niet dezelfde kansen hebben als jongens en mannen. In 2017 waren er veel indrukwekkende initiatieven van vrouwen én mannen die het heft in eigen hand namen en op hun manier gelijkwaardigheid tussen man en vrouw stimuleerden. Om hen te vieren en anderen te inspireren maakten we een video.
 Milou Deelen
Studente Milou Deelen (22) genereerde vorig jaar veel media-aandacht met een viral filmpje over slutshaming binnen studentencorps Vindicat. Dit leidde tot meer bewustwording over seksistisch gedrag tegen vrouwen binnen het corps.

Janice Deul
Journalist en mode-activist Janice Deul (54) zet zich in voor meer diversiteit in de fashion- en tijdschriftenbranche. Middels haar online platform Diversity Rules en haar freelance werkzaamheden, schrijft en spreekt ze over de kracht van gelijkwaardigheid in de mode en bladen.

Geerte Piening
Geerte Piening (23) vocht haar wildplasboete aan omdat zij gelooft in gelijkheid in publieke ruimtes. Zo zijn er heel weinig openbare toiletten voor vrouwen, tegenover de vele urinoirs die er zijn voor mannen. Zij zette hiermee het onderwerp landelijk op de kaart.

Sarah Izat
Politiemedewerker Sarah Izat (26) pleit voor gelijkwaardigheid van moslima’s die graag met hun hoofddoek op willen werken. Ze stapte naar het College voor de Rechten van de Mens omdat zij het niet eens was met haar werkgever die vond dat ze geen uniform mocht dragen in combinatie met haar hoofddoek. Het College was het eens met Sarah en oordeelde in haar belang.

Rowan Blijd
Rowan Blijd(25) vindt het raar dat er maar één soort ‘huidkleurig’ ondergoed bestaat voor vrouwen. Met haar actie #benniebeige vraagt ze aandacht voor het gebrek aan ‘huidkleurig’ ondergoed voor donkere vrouwen bij grote Nederlandse modehuizen en moedigt ze winkelketens aan om hun assortiment diverser te maken.

Yolande Appelman
Interventiecardioloog Yolande Appelman wil meer bewustwording omtrent hart- en vaatziekten bij vrouwen. De symptomen verschillen namelijk van de symptomen bij  mannen en dit wordt niet altijd tijdig herkend.

Kevin Heller
Machoman Kevin Heller (40) werkt als sfeerbeheerder in het Amsterdamse nachtleven en hij wil dat clubs en horecaplekken gaan nadenken over hoe de nacht inclusiever, diverser en veiliger kan, voor en achter de schermen. Op het online platform Vileine schrijft hij columns over hoe een ‘machoman’, die uitsmijter, anti-fascist en vechtsportinstructeur is, ook een feminist kan zijn.

Keet Oldenbeuving
Keet (13), ook wel bekend als SkeetKeet, valt met haar fantastische skills op in de skatewereld. Een wereld dat vaak toch wordt gezien als een jongenswereld. Op haar skateboard baant Keet zich een weg door de vooroordelen over hoe een meisje zou moeten zijn.

 

#MAAKOOKHETVERSCHIL

Gezamenlijk kunnen we het verschil maken in de strijd voor gelijkwaardigheid. Vier Internationale Vrouwendag daarom samen met ons door deze video te delen en te liken op social media. En vergeet niet jouw rolmodel in het zonnetje te zetten vandaag. Ze heeft het zeker verdiend!
 

#wijzijngelijkwaardig #internationalevrouwendag #8maart