• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Kick-off Alliantie Gender en Gezondheid

13 mei 2014

Op initiatief van WOMEN Inc. en ministerie van OCW is de Alliantie Gender en Gezondheid in het leven geroepen. De Alliantie is een uniek samenwerkingsverband van relevante stakeholders, waaronder beleidsmakers, medisch specialisten, zorgverzekeraars, kennisinstituten, vrouwenorganisaties, onderzoekers en wetenschappers. De Alliantie Gender & Gezondheid pleit voor erkenning van de verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg.

Gister was er al veel media-aandacht voor het programma van de Alliantie. Het begon met een mooi artikel in Trouw: 'Alles is anders bij de vrouw, niet alleen de geslachtsdelen.' In NRC vertelde onze programmamaker Marjolein Blüm waarom meer aandacht voor sekseverschillen zo belangrijk is. Op BNR Nieuwsradio en Radio 1 waren onze directeur Jannet Vaessen en prof. dr. Bart Fauser (hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde) te horen over het doel van de Alliantie.

De overgang, oftewel vrouwelijke hormonen, spelen een belangrijke rol bij het veroorzaken en versterken van ziekten en aandoeningen. In de overgang maakt een vrouwenlichaam minder hormonen aan, terwijl juist deze hormonen vrouwen beschermen tegen ziekten, zoals hart- en vaatziekten. Vanavond vindt de talkshow Overgang (h)erkend plaats in UMC Utrecht waarbij experts en ervaringsdeskundige met elkaar in gesprek gaan. Doel van de avond is meer erkenning en herkenning bij artsen en patienten.

Deze talkshow is de start van een tour langs UMC's en GGZ-instellingen in Nederland. Ben je niet aanwezig, maar wel nieuwsgierig? Volg ons op Twitter via #zorgvoorvrouwen #erkenovergang en #goedezorgmv

Download hier de factsheet Overgang (h)erkend.