• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Jennifer en Niels over hun werk-zorgverdeling

6 juni 2017


"We hebben vooraf geen rekensom gemaakt"

 

Jennifer en Niels zijn de trotse ouders van Oliver. Jennifer heeft na de geboorte van Oliver ouderschapsverlof opgenomen en is van vier naar drie dagen werk per week gegaan. Niels is vijf dagen blijven werken. Ze hebben hier niet heel lang over nagedacht en geen rekensom gemaakt, het leek een logische keuze omdat Niels het meest verdient. Met de WerkZorgBerekenaar krijgen ze meer inzicht in de financiële gevolgen van een andere verdeling. 

 

 

Kan het voordeliger zijn als de meest verdienende minder gaat werken?

Door regelingen als de algemene heffingskorting, arbeidskorting en inkomensafhankelijke combinatiekorting kan het voordeliger zijn als de meest verdienende minder gaat werken. In dit voorbeeld wordt dit uitgelegd: Ines en Frans hebben twee kinderen van 1 en 3 jaar. Ines werkt 24 uur en verdient 1440 euro bruto per maand. Frans werkt 40 uur en verdient 2855 bruto per maand. Als beiden 32 uur zouden gaan werken zouden zij er maandelijks 85 euro netto op vooruit gaan, 1.020 euro per jaar. Dat beiden 32 uur financieel gezien gunstiger is komt vanwege hogere, algemene heffingskorting, arbeidskorting en inkomensafhankelijke combinatiekorting. Ook ontvangen ze meer kinderopvangtoeslag. De WerkZorgBerekenaar maakt de financiele gevolgen deze nieuwe verdeling van werk en zorg inzichtelijk.

 

Ga zelf ook aan de slag met de WerkZorgBerekenaar!