• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Gezocht: bedrijfs- en verzekeringsartsen

9 mei 2018

 

Zwangerschap en overgang kunnen veel impact hebben op de kwaliteit van leven van vrouwen en hun positie op de arbeidsmarkt. VUmc en WOMEN Inc. willen graag in gesprek met verzekerings- en bedrijfsartsen over deze onderwerpen. Daarom organiseren we een expertmeeting op 19 juni aanstaande. We zijn benieuwd naar de ervaringen van artsen. Een expertise op de onderwerpen is niet nodig, we willen het graag hebben over de dagelijkse praktijk. Met de input die wij krijgen, kunnen we vervolgens verder in gesprek met de verantwoordelijke stakeholders.

 

Voorkom uitval van vrouwen

WOMEN Inc. is samen met VUmc (Petra Verdonk ) het project: 'Vitaliteit op de Werkvloer' gestart. De komende tijd verdiepen we ons verder in de levensfases zwangerschap en overgang en de impact daarvan op de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. We willen graag onderzoeken welke rol bedrijfsartsen en verzekeringsartsen kunnen spelen. Daarom organiseren we op 19 juni een expertmeeting. WOMEN Inc. zet zich in voor de positie van vrouwen in Nederland en houdt zich al een aantal jaar bezig met het thema 'Gender en Gezondheid'. De erkenning van genderverschillen binnen de gezondheidszorg; in onderzoek, onderwijs, diagnose en behandeling staat daarbij centraal. We agenderen deze thema's bij politiek en professionals en vergroten het bewustzijn van vrouwen zelf door middel van campagnes zoals 'Behandel me als een dame'. Omdat steeds meer vrouwen deelnemen aan de arbeidsmarkt worden levensfasen als zwangerschap en overgang urgente thema's om rekening mee te houden. Deze levensfasen hebben namelijk grote invloed op de kwaliteit van leven van vrouwen. Ons doel is om arbeidsuitval van vrouwen te voorkomen door meer erkenning, bekendheid en begrip te creëren bij werkgevers, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en overheid over de impact van fysieke en mentale klachten bij deze twee levensfasen.

 

Praat mee op 19 juni

Op een groot congres van WOMEN Inc. is gekeken naar de rol die bedrijfsartsen en verzekeringsartsen kunnen en willen spelen. Die rol willen we graag verder bespreken met experts uit het veld. We zijn benieuwd naar knelpunten die bedrijfsartsen en verzekeringsartsen zien, maar vooral ook naar wat er van wie nodig is om deze knelpunten aan te pakken. Met de input die wij krijgen, kunnen we vervolgens verder in gesprek met de verantwoordelijke stakeholders.

De expertmeeting vindt op dinsdag 19 juni plaats op de VU in Amsterdam, vanaf 16:00 uur 19:00 (inclusief diner).

Bent u geïnteresseerd om mee te praten? Neem dan contact op met Suzan Steeman: suzan@womeninc.nl of via 020 788 42 31.

 

Zwangerschap en overgang op de werkvloer