FIFE EVENT; Versterk jezelf!

1 december 2015

Een dag vol LEF!
Op dinsdag 24 november kwamen 175 vrouwen bij elkaar in Prismare voor het FIFE Event 2015: Versterk jezelf! Dit jaar in een nieuw jasje en helemaal in het teken van doel, lef en netwerk. Volgens WOMEN Inc., de VUE en SIVE zijn dit dé drie vaardigheden die je nodig hebt voor een volgende stap. Met een inspirerend programma, swingende muziek en leerzame workshops was het een dag om jezelf en elkaar te versterken.

Feelgood talkshow
De dag begon met een enthousiast optreden van de Ladies of Disco & Soul om iedereen goed wakker te schudden. Na een welkom door Lily Hartmans van de VUE en Pauline Schipper van WOMEN Inc., vertelden rolmodellen Melissa en Nabila over hun lef-momenten, wat ze daarvoor nodig hadden én ze gaven concrete tips om de volgende stap te zetten. “Gewoon doen!” is het advies van Nabila.


Foto: Peter Snijder

Na een uitgebreide toelichting van Khadija Amrani (SIVE) en Lily Hartmans over het prachtige aanbod dat SIVE en de VUE hebben voor alle vrouwen die een stap durven zetten, vertelden ook zij over hun lefmoment. Ook Patrick Welman, wethouder economie, werk & onderwijs in Enschede, is er weer bij. Hij spoort de aanwezigen aan om vooral nieuwe werelden te ontdekken voor werk: bijvoorbeeld de sector techniek of Duitsland! Zijn lef-moment was o.a. toen hij voor de eerste keer het FIFE podium betrad, voor een zaal met 1000 vrouwen.

Voorproefje Lefgesprek
Na de inspirerende talkshow en een korte pauze gaat de hele zaal aan de slag met hun lef. In een voorproefje van het Lefgesprek van aanTafel deelden de vrouwen met elkaar wat lef voor hen betekent, welke ervaring ze met lef hebben én wat ze zouden doen als ze oneindig veel lef zouden hebben. Er werden mooie ervaringen gedeeld en vele tips uitgewisseld. Genoeg inspiratie voor een volgende stap!


Foto: Peter Snijder

Workshops
Daarna was het tijd voor de workshops. Er was een divers aanbod: Mindfulness, In balans, Elevator Pitch, Beste versie van jezelf, Leid je of Lijd je, Creatief met geld, Sollicitatietraining en Onderhandelen.


Foto: Peter Snijder

Vele bezoekers vonden het een inspirerende dag: ‘Ik ben echt in contact gekomen met andere vrouwen’ en ‘Het voelt heel veilig en vertrouwd’. Met een nieuwe dosis lef, genoeg stof tot nadenken en volop inspiratie verlaten de vrouwen deze editie van het FIFE Event 2015: Versterk jezelf!

» Bekijk meer foto's van het event hier

aaTafel
Ben je geïnspireerd door het FIFE EVENT of wil jij ook een volgende stap zetten? Schuif dan aan bij aanTafel en doe een Lef-, Doel- of Netwerkgesprek bij jou in de buurt.

» Ga naar aanTafel