#Ikbenerevenniet op Radio2

13 mei 2015

25 april waren mediaspecialist & schrijfster, Marianne Zwagerman en directeur van WOMEN Inc. Jannet Vaessen, aanwezig in een uitzending van Spijkers Met Koppen. Er ontstond een hevige discussie tussen de twee vrouwen.

Beiden vertellen ze dat vrouwen onduidelijk kunnen zijn en daar moet verandering in komen. ‘Ik wil dat jij het doet’ is een nieuwe term waar ze het over eens waren. De ideeën achter deze term konden echter niet meer van elkaar verschillen.

Zo wil Jannet dat er een doorbraak wordt gerealiseerd in die al oude werk-zorgverdeling in Nederland. Marianne daarentegen is altijd al een kostwinner geweest en ziet de tijd die zij als mantelzorgster voor haar moeder heeft doorgebracht kostbaar en niet voor een ander bestemd. ‘De vermutsende man vindt ik ook echt een zorgelijk thema’, aldus Marianne.

» Bekijk hier het gehele fragment van de Spijkers Met Koppen-uitzending

Voor wie zorg jij eigenlijk allemaal?
We roepen jou en alle vrouwen in heel Nederland op om stil te staan bij je ideale zorg- en werkbalans met de campagne #ikbenerevenniet. Samen kunnen we een doorbraak realiseren in de verdeling van zorg en werk! Doe mee en ga naar: www.ikbenerevenniet.nl.