Boektip: ‘Alles over werken tijdens de overgang’

18 oktober 2017

 

Iedere vrouw ervaart de overgang anders. Tijdens deze periode kunnen vrouwen symptomen ervaren als opvliegers, vergeetachtigheid en slapeloosheid. Welke invloed heeft dit op hun carrière? Hoe kun je als vrouw in de overgang succesvol blijven werken en wat valt er te leren van andere vrouwen die deze periode hebben ervaren? Auteur, spreker en coach Saron Petronilia schreef er een boek over: ‘Alles over werken tijdens de overgang’.


De titel van je eerste boek was ‘Alles wat je moet weten over de overgang’. Dat klinkt vrij compleet, waarom dan toch dit boek?

“In mijn eerste boek staat een hoofdstuk over wat de overgang kan doen met je relaties. Je gaat als vrouw een verandering door en je omgeving verandert mee of niet. Je merkt het in de relaties met je partner, je kinderen, maar ook met je collega’s. Ik werk vooral met vrouwen die vastlopen in hun werk, en dacht: er moet hier meer informatie over komen. Want op dit moment zijn meer dan 1 miljoen vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt in de overgang, en het is belangrijk hen te behouden.”


Waar lopen vrouwen zoal tegenaan op hun werk?

“Ik kom voortdurend vrouwen tegen die niet weten dat ze in de overgang zitten, maar toch tegen allerlei problemen aanlopen. Overgangssymptomen kunnen ervoor zorgen dat zij tijdens de overgang minder goed in hun vel zitten op het werk. Ik geef het je te doen als je de ene opvlieger na de andere hebt of vergeetachtig bent, en tegelijkertijd een belangrijke vergadering moet leiden. Sommige vrouwen wisselen hierdoor van baan, gaan op zoek naar een makkelijkere positie, dreigen uit het arbeidsproces te vallen of zijn zelfs al gestopt met werken. Terwijl dit helemaal niet nodig is. De overgang is een fase waarin je kunt excelleren, als je hem goed gebruikt.”

 

"Ik geef het je te doen als je de ene opvlieger na de andere hebt of vergeetachtig bent, en tegelijkertijd een belangrijke vergadering moet leiden."

 

Hoe kunnen vrouwen volgens jou het beste omgaan met de overgang?

“Zowel de vrouw als de werkgever hebben de verantwoordelijkheid om hun gezondheid en functioneren in de gaten te houden. Vrouwen moeten zich beseffen dat ze een verandering doorgaan. Rond je 50e doe je bepaalde werkzaamheden waarschijnlijk al heel lang op dezelfde manier. Maar nu kom je in een fase waarin je jezelf ontdekt. Je kunt opeens denken: is dit het nu? Wil ik dit wel? Daarnaast bereiden vrouwen zich ook niet voor op de overgang, terwijl ze dit wel doen voor hun zwangerschap. Dus stel jezelf vooraf de vraag: wat kan ik verwachten van dit veranderingsproces? Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, ook rond haar 50e.”

 

Wat moet er op de werkvloer veranderen?

“Er moet meer openheid komen op de werkvloer. Het kan enorm helpen als vrouwen in topposities, zoals in mijn boek, zich meer uitspreken over deze periode. Want in de overgang zitten vrouwen vaak net voor het hoogtepunt van hun carrière. Door bepaalde symptomen kunnen ze gaan wiebelen en zich minder zelfverzekerd voelen. Deze topvrouwen begrijpen tegen welke dingen vrouwen op de werkvloer kunnen aanlopen en zijn de beste raadgevers voor de volgende generatie.”

 

Kun je hier voorbeelden van noemen?

“Greet Prins, voorzitter Raad van Bestuur bij Philadelphia, snapt het. Zij zorgt ervoor dat vrouwen op de werkvloer extra hulp en begeleiding aangeboden krijgen. Zij wil hen vitaal en gezond houden, want het kost veel geld als vrouwen uitvallen. En wat is er beter dan een loyale werknemer?"

 

"Gert-Jan Aleman, manager van Arbo Centrum Den Haag, is een man die zich erover uitspreekt. Hij begrijp dat vrouwen beter in hun vel zitten en minder verzuimen door klein aanpassingen op de werkvloer door te voeren.

 

Wat kunnen lezers van het boek verwachten?

“Ik heb allerlei verschillende vrouwen geïnterviewd: ervaringsdeskundigen, HR-managers, leidinggevenden en arbeidsmarktdeskundigen. Het staat vol met praktische tips: hoe kun je overgangssymptomen bijvoorbeeld zelf makkelijk verminderen? Dit kan een simpele aanpassing zijn, zoals bepaalde kleding dragen. Maar om goed te functioneren, kun je ook aanpassingen maken in je werktijden, werkruimtes of werktaken.”

 

"Een assessment levert stress op, en stress verergert alle overgangssymptomen. Het is een momentopname, maar het kan zijn dat een zeer geschikte vrouw er hierdoor niet doorheen komt.”

 

Welke tip van de geïnterviewden verbaasde jou het meest?

“Die van Emine Bozkurt, PVDA-politicus. Zij gaf aan dat er tijdens assessments vaak geen rekening wordt gehouden met vrouwen in de overgang. Een assessment levert stress op, en stress verergert alle overgangssymptomen. Stel je voor dat je niet op woorden kunt komen, last hebt van opvliegers of al een week slecht hebt geslapen. Een assessment is maar een momentopname en het kan zijn dat een zeer geschikte vrouw er niet doorheen komt.”

 

De symptomen van de overgang en een burn-out liggen dicht bij elkaar. Hoe kun je deze volgens jou van elkaar onderscheiden?

“Het essentiële verschil is dat je bij een burn-out je bed niet meer uitkomt. Je kunt jezelf niet meer tot actie aanzetten. Tijdens de overgang kun je best allerlei acties ondernemen. Het gevaar is alleen dat je als vrouw te lang kunt blijven doorlopen met problemen te maken hebben met de overgang. Dan kun je alsnog in een burn-out terechtkomen. Het is belangrijk dat bedrijfsartsen ook beter het verschil kunnen zien, zodat vrouwen niet onnodig naar huis worden gestuurd.”

 

Komt er nog een volgende boek over dit onderwerp?

“Absoluut. Het volgende boek is voor de man van de vrouw in de overgang. Daarnaast zou ik heel graag een boek willen schrijven over de man en zijn overgang, de zogenoemde andropauze. Bij mannen gaat het proces meestal gelijkmatiger. Ze worden geleidelijker depressief of krijgen langzamer last van opvliegers, nachtzweten of vergeetachtigheid. Ook mannen gaan dus een verandering door, maar zij hebben dit niet altijd in de gaten.”

 

Fotografie: Vesna Zuuring; Rebke Klokke

 

Meer weten? Hier vind je meer informatie over 'Alles werken tijdens de overgang'