Best Practice Zorgvriendelijke Werkgever: &samhoud

18 november 2015

Steeds meer vrouwen en mannen combineren werk en zorg. Met de komst van de participatiesamenleving neemt de zorgdruk steeds verder toe. Een goede balans tussen werk en prive wordt daarom steeds belangrijker voor werknemers. Een uitdaging voor werkgevers maar ook een kans om talent aan te trekken en te behouden. WOMEN Inc. belicht graag goede voorbeelden van zorgvriendelijk werkgeverschap.

Twee maanden vaderschapsverlof bij &samhoud
Bij consultancybureau &samhoud krijgen alle mannen die vader worden twee maanden vaderschapsverlof. Dit verlof is verplicht en wordt 100% uitbetaald. Het is tien jaar geleden ingevoerd door directeur Salem Samhoud, hij noemt het nu het beste besluit dat hij ooit gemaakt heeft. Hij vindt het belangrijk dat vaders deze tijd met hun kind kunnen doorbrengen. Daarnaast ziet hij een belangrijke winst voor zichzelf als werkgever: zijn medewerkers keren na de twee maanden verlof voor 100% terug. Ze hebben tijd gehad om te wennen aan de nieuwe situatie en zijn weer klaar om zich op hun werk te richten. Senior consultant Sander Asma is net terug van zijn verlof. Hij ziet grote voordelen voor zichzelf, zijn gezin en zijn organisatie: 'het verlof zorgde voor rust in ons gezin, een goede band tussen mij en mijn kind en maakt mij enorm trots op mijn organisatie.'Whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap' 
Wat levert het een organisatie op als zij aandacht hebben voor de werk-privé balans van hun medewerkers? WOMEN Inc. en Great Place to Work® hebben samen inzichtelijk gemaakt welke winst er te behalen valt wanneer organisaties ‘zorgvriendelijk’ zijn. &samhoud is een van de voorlopers die worden uitgelicht in de whitepaper. Laat je inspireren door de best practices, facts en figures in de whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap'.

» Klik hier en ontvang de whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap'!

Masterclass Modern Werkgeverschap
Uit onderzoek blijkt dat werkgevers zich wel zorgen maken over de toenemende zorgdruk maar nog niet goed weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Op 26 november 2015 organiseerde WOMEN Inc. in samenwerking met kennisinstituut Great Place to Work een masterclass voor werkgevers. Vijf best practices kwamen aan het woord en vertelden over de manier waarop zij omgaan met werknemers met zorgtaken.

Lees hier hoe andere werkgevers voorlopen op het faciliteren van de combinatie van werk en zorg:
» Kindergarden
» Renault Nederland
» Atlassian
» De Gideonsbende (Gemeente Amsterdam)
» Google Nederland
» Yonego