• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Volkskrant: 'Bent u een vrouw? Pech gehad! U ontvangt veel slechtere zorg'

27 november 2017

 

Bas Bloem (neuroloog aan het Radboudumc) begint elke lezing die hij geeft met video's van zijn patiënten: mensen met Parkinson. Tijdens de voorbereiding van zijn presentatie voor ons Congres Gender & Gezondheid, kreeg hij ineens een onverwacht inzicht: 'Verrek, dit zijn alleen maar kerels.' In de Volkskrant vertelt hij over m/v-verschillen in de medische wetenschap, samen met o.a. reumatoloog Irene van der Horst-Bruinsma en onze directeur Jannet Vaessen.

 

 


M/V-verschillen in de gezondheidszorg

Vrouwen leven in slechtere gezondheid dan mannen, omdat de gezondheidszorg op dit moment grotendeels is gebaseerd op mannen. Vrouwen hebben meer bijwerkingen van medicijnen, belanden vaker in het ziekenhuis, maken meer zorgkosten, ook als wordt gecorrigeerd op de gevolgen van zwangerschap en kraamtijd. De onwetendheid over het vrouwenlichaam bedreigt levens en staat effectieve zorg in de weg. WOMEN Inc. wil gelijke kansen op gezondheid, voor iedereen. Daarom streven wij naar een gendersensitieve gezondheidszorg! Wij pleiten met onze publiekscampagne 'Behandel me als een dame' voor een gezondheidszorg op maat, waarbij het verschil tussen mannen en vrouwen in ziekte en gezondheid beter worden gemaakt.