• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Aftrap viering 100 jaar vrouwenkiesrecht

7 februari 2019

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat vrouwen mochten meestemmen tijdens de verkiezingen. Op 1 februari is de aftrap van de viering gedaan in de Tweede Kamer, in Den Haag. Wij waren erbij en spraken twee vrouwen over het belang van deze mijlpaal. 

 

Hanske Evenhuis - Van Essen

“Ik was al 36 jaar toen ik als getrouwde vrouw eindelijk handelingsbekwaam werd en bijvoorbeeld zelf mijn bankzaken mocht regelen. Het lijkt nu ik al 97 jaar ben een eeuwigheid geleden, maar ik herinner me dat gevoel van bevrijding als de dag van gisteren. En dan kijk ik nu naar mijn kleinkinderen en achterkleinkinderen, de oudste achterkleindochter is alweer 21 jaar, een volwassen vrouw. Nieuwe generaties, die het vanzelfsprekend vinden om te gaan studeren, te werken èn te zorgen, en autonoom te zijn. Dat maakt me zo trots! ‘

 

 

 

 

Marie Antoinette Westra

“Wij zijn hier vandaag om 100 jaar vrouwenkiesrecht te vieren en dat doen we in speciale kleding uit die tijd! Het is een bijzonder moment om bij stil te staan omdat het een erkenning is dat vrouwen ook meetellen in de maatschappij en dat ze gehoord worden. Sinds 100 jaar leveren mannen en vrouwen een gezamenlijke bijdrage. Dat is een mooie mijlpaal om te vieren en een goed moment om stil te staan bij de strijd die vrouwen hebben gevoerd.”