Deel de video met zoveel mogelijk anderen!

Als er niets verandert worden 8 van de 10 meisjes nooit baas, gaan maar 5 op de 10 meisjes later financieel voor zichzelf zorgen en verdienen meisjes 300.000 euro minder dan jongens. Deel deze video met zoveel mogelijk anderen en maak samen met ons #meisjesdromen waar!

Wat wilde jij vroeger eigenlijk worden?

 

Lotte wilde juf of wereldreiziger worden. Haar verhaal:

"Ik voel me zeker een wereldreiziger. Ieder jaar boek ik een ticket richting Azië. Met de backpack op de bonnefooi, heerlijk! Juf ben ik nooit geworden, maar het aspect van mensen helpen om zichzelf te ontwikkelen door mijn kennis te delen kan ik volop doen in mijn baan als Community Manager bij de Consumentenbond!"

Lotte
 

Niza wilde zangeres worden. Haar verhaal:

"In mijn opvoeding lag het accent voornamelijk op het afronden van een opleiding. 'Jouw opleiding is jouw man', dat was het motto binnen ons gezin. Muziek werd aangemerkt als een hobby. Ik werk met plezier in mijn studierichting (P&O). Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en uiteindelijk heb ik toch de sprong gewaagd waardoor ik al ruim 15 jaar een leuke combinatie heb van beide beroepen!"

Niza
 

Jolanda wilde kapster worden. Haar verhaal:

"Als klein 3-jarig meisje droomde ik er al van om kapster te worden, en was het feest als ik mee mocht naar de kapsalon waar mijn moeder werkte. Dat wilde ik later ook wel. Als 16 jarige eindelijk begonnen met de kappersopleiding maar wilde geen standaard kapper worden maar Hair-Artist. Mijn grote droom is werkelijkheid geworden. Ik heb sinds anderhalf jaar 'DOT hair'; mijn eigen creatieve werkruimte, mijn eigen kapsalon. Doen waar je blij van wordt! En volg je intuïtie."

JolandaLagerweij
 

Somicha wilde uitvinder en wereldreiziger worden. Haar verhaal:

"Ondanks het voortschrijdende inzicht van een juf op de basisschool, die wist te vertellen dat ik toch nooit zou gaan studeren omdat ik vast wel zou worden uitgehuwelijkt, liepen de zaken toch iets anders: ik heb op mijn 30e 4 jaar over de wereld gereisd als duikjuf. In het sociale domein heb ik vele leuke maatschappelijke initiatieven mogen ontwikkelen. Volgens mij ben je dan ook 'n soort van uitvindster..."

Somicha
 

Clara wilde schrijver worden. Haar verhaal:

"Als kind schreef ik verhalen voor mijn poppen. Als meisjes heb ik samen met andere vriendinnen het meidenblad Kwameid opgericht. Het is belangrijk dat je oefent, oefent en oefent. Zo kun je jezelf steeds verbeteren. En ook belangrijk: blijf altijd in jezelf geloven! En zeg hardop wat je wilt worden, wilt zijn. Dat anderen het vooral goed horen! Dat helpt je om in jezelf te blijven geloven."

Clara
 

Isabelle wilde kinderboekenschrijver. Haar verhaal:

"Ik werkte als vrijwilliger in een boekwinkel en later als literair programmacoördinator bij ee bibliotheek. Mijn eigen bedrijf kreeg een nieuwe vorm door deze twee banen, ik wilde met verhalen voor/met/door jeugd aan de slag. En dat doe ik nu! Ik (her)ontdek mijn wens om te schrijven voor tieners en jongeren. Hopelijk zien jullie over 2 jaar een eerste boek van mij in de winkel.”

Isabelle
 

Mariek wilde vrachtwagenchauffeur worden. Haar verhaal:

"Vrachtwagenchauffeur is het niet geworden. Uiteindelijk kwamen er andere dromen en plannen voor in de plaats waarvan sommige wel uitkwamen en andere niet. Achteraf bleek ik ook niet zo'n held achter het stuur. Maar als ik op de snelweg rij en ik passeer een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur dan bedenk ik dat het altijd nog kan."

Mariek
 

Liang wilde Minister President worden. Haar verhaal:

"Natuurlijk was mijn droom iets te irrealistisch. Maar ik droom er nog steeds van om aan het roer te staan. Een goed begin heb ik gemaakt door Leidse Praatjes op te richten: een netwerk om ambitieuze jonge vrouwen te empoweren hun droom te verwezenlijken."

Liang
 

Charlotte heeft van haar liefde voor paarden haar baan kunnen maken. Haar verhaal:

"Als rode draad door mijn leven loopt mijn grote liefde voor paarden. Na de middelbare school ging ik naar de Kunstacademie en daarna naar de Pabo. Toen mijn dochter twee jaar geleden geboren werd gaf dit mij de ultieme oerkracht om als voorbeeld voor haar mijn droom toch volledig te gaan leven."

Charlotte
 

Maureen wilde FBI-agent of bioloog worden. Haar verhaal:

"Ik kwam terecht in de cosmetica branche en ben gaan studeren voor make-up artist. Nu studeer ik Nederlandse Gebarentaal voor tolk aan de Hogeschool van Utrecht. Totaal andere richtingen, maar ik doe het met veel plezier en dat is het belangrijkste. Elk meisje moet kunnen worden wat zij wilt, ook al is het een lange weg."

Maureen
 

Jeanine wilde ambassadeur worden. Haar verhaal:

"Ik ben internist in het ErasmusMC waar ik mij inzet voor implementatie van genderspecifieke geneeskunde. Ondanks dat ik niet in de diplomatieke dienst werk, voel ik mij als lid van de alliantie Gender en Gezondheid zeker ook ambassadeur!”

Jeanine
 

Diana wilde advocaat worden. Haar verhaal:

"Uiteindelijk ben ik een andere richting op gegaan, de diplomatieke wereld. Ik ben een van de jongste politici in het land. Ik ben namelijk raadslid in de Gemeente Vlaardingen. Daarnaast zet ik me erg in voor Palestina om daar de armen met een centje bij te staan. Daarvoor heb ik ook al nationale en internationale ministers en presidenten ontmoet. Ik hoop ooit ergens ambassadeur te worden. Nu nog verder studeren om de top van de top te bereiken."

Diana