Deel de video met zoveel mogelijk anderen!

Als er niets verandert worden 8 van de 10 meisjes nooit baas, gaan maar 5 op de 10 meisjes later financieel voor zichzelf zorgen en verdienen meisjes 300.000 euro minder dan jongens. Deel deze video met zoveel mogelijk anderen en maak samen met ons #meisjesdromen waar!

Wat wilde jij vroeger eigenlijk worden?

 

Niza wilde zangeres worden. Haar verhaal:

"In mijn opvoeding lag het accent voornamelijk op het afronden van een opleiding. 'Jouw opleiding is jouw man', dat was het motto binnen ons gezin. Muziek werd aangemerkt als een hobby. Ik werk met plezier in mijn studierichting (P&O). Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en uiteindelijk heb ik toch de sprong gewaagd waardoor ik al ruim 15 jaar een leuke combinatie heb van beide beroepen!"

Niza
 

Isabelle wilde kinderboekenschrijver. Haar verhaal:

"Ik werkte als vrijwilliger in een boekwinkel en later als literair programmacoördinator bij ee bibliotheek. Mijn eigen bedrijf kreeg een nieuwe vorm door deze twee banen, ik wilde met verhalen voor/met/door jeugd aan de slag. En dat doe ik nu! Ik (her)ontdek mijn wens om te schrijven voor tieners en jongeren. Hopelijk zien jullie over 2 jaar een eerste boek van mij in de winkel.”

Isabelle