Masterclass Inclusieve Gezondheidszorg

Hoe pak je inclusiviteit aan in de gezondheidszorg? Iedere patiënt is anders, maar hoe waarborg je kwaliteit in de beperkte tijd die je hebt?

We willen natuurlijk dat iedereen gelijk behandeld wordt. Maar in de gezondheidszorg is juist het omgekeerde essentieel. Want: iedere patiënt is anders.

Binnen de gezondheidszorg kan de bias van de zorgprofessional van grote invloed zijn op diagnose en behandeling. De zorgprofessional weet niet wat zij of hij niet weet, maar is zich vaak ook niet bewust van een bestaande blinde vlek. Zo’n bias hebben we allemaal en die wordt continu gevoed door stereotiepe beelden om ons heen.

In deze workshop gaan we in op de vraag of u als zorgprofessional voldoende oog heeft voor de verschillen? En wist u dat het voor een goede diagnose en behandeling belangrijk is om ook rekening te houden met geslachtskenmerken, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie en leeftijd?

Het bewust maken van de zorgprofessional over de aanwezigheid van die stereotype beelden is cruciaal om uiteindelijk zorg op maat voor de unieke patiënt te realiseren. Hoe? Daar gaan we tijdens de masterclass mee aan de slag.

Praktische informatie

De masterclass duurt gemiddeld 2 uur, maar kan in overleg ook uitgebreid, ingekort of toegepast worden op specifieke organisatie of branchevraagstukken. In de meest interactieve vorm is de masterclass geschikt voor maximaal 25 deelnemers, voor een groter publiek kunnen de interactieve elementen aangepast worden naar een interactieve lezing.

GEÏNTERESSEERD?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Metty Spelt.

E-mail Metty