Filministen Filmquiz

Films zijn een poort naar een fantasiewereld, maar kunnen ook een spiegel naar de realiteit voorhouden. Alles is mogelijk, maar soms lijkt het alsof de fantasie van schrijvers ophoudt bij personages die op hen lijken. Daarmee lopen we het risico dat één verhaal het enige verhaal wordt. 

Gelukkig komt daar steeds meer verandering in en kunnen meer en meer mensen zichzelf herkennen in de personages op het witte doek. Om te zorgen dat er meer diversiteit in films en op TV te zien is, is het belangrijk dat die films en series goed bekeken worden. Daarom hebben we een INClusieve Filmlijst voor je gemaakt, die we op donderdag 24 september gaan presenteren. Zo kun je altijd makkelijk een film kiezen die niet stereotiepe is, een vrouw als maker heeft of om een andere reden een plek op de lijst heeft verdiend. 

Maar dat doen we niet zo maar! Voordat we de filmlijst lanceren organiseren we een kleine pubquiz over films die op de lijst staan. Weet jij welke de film in 2017 een Oscar won (of welke film op pijnlijke wijze net naast de hoofdprijs greep)? En weet jij in welke film Oprah Winfrey in 1985 debuteerde? Dan is deze filmquiz zeker iets voor jou (en je vrienden)! De snelste en beste kandidaat wint een mooi prijzenpakket,

 

Datum: Donderdag 24 september 2020
Tijd: 19.30 uur – 20.00 uur
Locatie: Instagram Stories, je ontvangt voor aanvang een link

Aanmelden kan hier

  • Ik meld me aan voor één of meer van de volgende onderdelen:
  • Je ontvangt voor aanvang van het event een e-mail met de link.

 

Terug naar homepage

Zien we je ook bij:

Gedeelde verhalen: 4 generaties activisme

Genderverschillen op de sofa

Q&A - 15 jaar WOMEN Inc. En nu?

Q&A over Body Positivity

Kies je rol met LEF // VOL!

Q&A over mannen en feminisme