WOMEN Inc. zet zich in om de financiële positie van vrouwen te versterken en adviseert de overheid en werkgevers hoe zij hieraan kunnen bijdragen.

Waarom het thema geld?

WOMEN Inc. zet zich in om de financiële positie van vrouwen te versterken en adviseert de overheid en werkgevers hoe zij hieraan kunnen bijdragen. We stimuleren vrouwen om financieel bewuste keuzes te maken en bieden de tools om dat te doen.

Economische zelfstandigheid

Economische zelfstandigheid

In Nederland is 53% van de vrouwen economisch zelfstandig
Zorgtaken

Zorgtaken

Vrouwen besteden 2x zoveel tijd aan onbetaalde zorgtaken dan mannen
Loonverschil

Loonverschil

Het loonverschil in Nederland is 17,6%
Pensioen

Pensioen

Het pensioen van vrouwen is gemiddeld 40% lager dan dat van mannen
1 op de 3

1 op de 3

1 op de 3 werkende vrouwen is ook mantelzorger
2085

2085

Met de huidige groei duurt het tot 2085 voordat er evenveel vrouwen als mannen aan de top zijn
€300.000,-

€300.000,-

Een vrouw verdient in een gemiddeld werkend leven €300.000,- minder dan een man
8X

8X

Psychisch ziekteverzuim is in 5 jaar tijd verachtvoudigd en komt steeds vaker door combinatie zorg en werk
Anja Hol
Anousha Nzume
Bussemaker
Jens van Tricht
Kim Putters
Marie Louise
Maxima
Paulien Osse
Timmermans

Campagne Nieuwe Verdeling Zorg en werk

Vrouwen zorgen 2x zoveel als mannen en er komt alleen maar meer zorg aan! Met de campagne 'Ik ben er even niet' wil WOMEN Inc. voorkomen dat de extra zorg op de schouders van vrouwen terecht komt. Met de publiekscampagne 'Ik ben er even niet' roept WOMEN Inc. vrouwen op om stil te staan bij hun ideale verdeling van zorg en werk. 

» Bekijk alle resultaten van de campagne


In de media

Actiejaar voor een nieuwe verdeling van zorg en werk

Campagne Loonverschil

Vrouwen verdienen nog altijd 17,6% minder dan mannen! Om het loonverschil aan te pakken voert WOMEN Inc. sinds 2014 de campagne 'Waar is mijn €300.000,-?'. Ook in 2015 hebben we aandacht gevraagd voor het loonverschil in Nederland. 

I love pensioen!

Nederlandse vrouwen staan vaak niet stil bij hun pensioen en 70% is zelfs volledig pensioenonbewust. Een zeer slechte zaak als je je bedenkt dat het pensioen van vrouwen in Nederland gemiddeld 40% lager is dan dat van mannen. Met 'I love pensioen!' zorgen we ervoor dat vrouwen bewust aan de slag gaan met hun pensioen en ontdekken dat nadenken over je pensioen ook leuk kan zijn!

» I love pensioen wint Pensioenwegwijzer 2015!

WOMEN Inc. wint pensioenprijs
WOMEN Inc. wint pensioenprijs

De tafel van één

Al in 2014 besloot WOMEN Inc. om het project De tafel van één voort te zetten, na beëindiging van de subsidie van het ministerie OCW inzake Eigen Kracht.

Na een intensief strategisch traject heeft WOMEN Inc. een vorm gevonden waarin het project voortgezet kan worden en in te zetten is in bijvoorbeeld gemeenten als aanbod om vrouwen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt ervaren in hun kracht te zetten om hun eigen stappen te zetten. 

In het kader van het programma Eigen Kracht 2015-2016, bood het ministerie OCW de centrumgemeenten van de arbeidsmarktregio’s een co-financiering aan voor projecten die bovenstaande realiseren. Binnen dit aanbod hebben 6 gemeenten besloten om hiervoor De tafel van één te gebruiken. Dit waren 4 gemeenten die al eerder met De tafel van één gewerkt hebben, namelijk Enschede, Eindhoven, Nijmegen en Doetinchem. Roermond en Emmen zijn de 2 nieuwe gemeenten, waar WOMEN Inc. ook met De tafel van één aan de slag is gegaan.

» Lees meer over De tafel van één