2005-2015: WOMEN Inc. bestaat 10 jaar. We blikten terug en keken vooruit. En hadden een bijzonder cadeau aan alle vrouwen van Nederland.

Terugblik 10 jaar WOMEN Inc.

In 2005 sloeg een groep ‘Founding Mothers’ de handen ineen om een nieuwe impuls te geven aan emancipatie, zo is WOMEN Inc. ontstaan. De afgelopen tien jaar hebben we het grootste diverse vrouwennetwerk van Nederland kunnen realiseren. En hebben we effectief en innovatief diverse emancipatiethema’s geagendeerd. 

Enkele hoogtepunten uit 10 jaar WOMEN Inc.

• Eerste festival in 2005: 6000 vrouwen in de Beurs van Berlage
• Wie wordt de nieuwe Oprah? Succesvolle talkshow in 2011
• Talkshow Zorg voor Vrouwen: kreeg vervolg in ons thema Gezondheid
• Lancering project 'De tafel van één': een succesvol, landelijk programma voor vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt
• In 2013 maakten we de keuze om ons te focussen op twee thema's die voor alle vrouwen relevant zijn: geld en gezondheid
• In 2014 stonden we met het geldbad voor de Tweede Kamer. Zwemmen in €300.000,- loonverschil. 

» Lees meer over de hoogtepunten van 10 jaar WOMEN Inc.

Felicitaties van Hare Majesteit Koningin Máxima

Tijdens het event 'De toekomst van Nederland' op 6 maart sprak Hare Majesteit Koningin Máxima over 10 jaar WOMEN Inc. Bekijk of lees het verslag. 

» Lees de hele speech van Koningin Máxima

17 september: Jubileum WOMEN Inc.

Op 17 september bestond WOMEN Inc. 10 jaar. Een decennium vrouwen versterken en de kansen voor vrouwen vergroten. Samen met alle mensen die betrokken zijn (geweest) vieren we ons jubileum op de plek waar het allemaal begon: Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Een feestelijke avond, gepresenteerd door Anousha Nzume. We keken terug, maar vooral ook vooruit. Wat is er nodig om de kansen van vrouwen te vergroten en waarvoor zal WOMEN Inc. zich de komende jaren inzetten? Want één ding is duidelijk: de emancipatie is nog (lang) niet voltooid. 

» Lees het mooie artikel in De Volkskrant

Jubileum Event groepsfoto
WOMEN Inc. Netwerk
Jubileum fiets
Algemeen Directeur Jannet Vaessen ontvangt cadeau KesselsKramer
Jubileum zaal
Moderator Anousha Nzume

aanTafel: Ons cadeau aan alle vrouwen

WOMEN Inc. weet uit ervaring dat vrouwen drie dingen nodig hebben voor een volgende stap: een helder doel, genoeg lef en het juiste netwerk. Daarom lanceerde WOMEN Inc. voor haar 10-jarig bestaan de nieuwe laagdrempelige netwerkmethode: aanTafel. Gratis, voor alle vrouwen en door het hele land. aanTafel verbindt vrouwen en zorgt ervoor dat vrouwen zichzelf en elkaar kunnen versterken. Na een jaar van ontwikkelen, samen met toonaangevende bureaus, werd aanTafel tijdens het jubileum gelanceerd. 

» Lees meer over aanTafel

Bereik

Bereik

300.000 vrouwen bereikten we met #aanTafel
22.000 bezoekers

22.000 bezoekers

op het aanTafel platform!
Koffietijd

Koffietijd

We zaten aanTafel bij Koffietijd!
Trainingsdagen

Trainingsdagen

15 trainingsdagen voor gespreksleiders georganiseerd
450

450

Eind 2015 hadden we 450 getrainde gespreksleiders
200 gesprekken

200 gesprekken

georganiseerd met gemiddeld 4 deelnemers per gesprek

#Meisjesdromen

Al tien jaar zet WOMEN Inc. zich in voor het vergroten van kansen voor alle vrouwen van Nederland. We hebben na 10 jaar de balans opgemaakt en zien dat aandacht voor het vergroten van kansen nog steeds hard nodig is. Daarom vroegen we aan tien meisjes van 10 naar hun dromen: de baas zijn, geld verdienen en wat zij ervan vinden dat ze minder verdienen dan mannen. Als er niks verandert in Nederland is het niet vanzelfsprekend dat zij die dromen kunnen realiseren. 

Bereik

Bereik

600.000 mensen bereikt
Views

Views

De video is 250.000 x bekeken
Meisjesdromen

Meisjesdromen

250 #meisjesdromen gedeeld

We ontwikkelden een video en een online campagne om aandacht te vragen voor de dromen van deze meisjes en te laten zien wat er voor nodig is om ervoor te zorgen dat meisjes hun dromen kunnen waarmaken. 
Daarnaast hebben vele vrouwen hun #meisjesdromen met ons gedeeld en verteld waarom zij hun dromen al dan niet waargemaakt hebben. Een inspirerende campagne!

» Lees alle meisjesdromen