De gezondheidszorg is gebaseerd
op het mannenlichaam

Behandel
me als
een dame

Over de actie

Waarom roepen wij 'Behandel me als een dame'?

Vrouwen leven in slechtere gezondheid dan mannen. Omdat de gezondheidszorg op dit moment grotendeels is gebaseerd op mannen. Dit bedreigt zelfs levens en staat effectieve zorg in de weg. WOMEN Inc. streeft naar een gendersensitieve gezondheidszorg! Wij pleiten met onze publiekscampagne 'Behandel me als een dame' voor een gezondheidszorg op maat, waarbij verschillen tussen mannen en vrouwen in ziekte en gezondheid beter worden gemaakt. Dat betekent dat er erkenning komt voor de verschillen tussen mannen en vrouwen in gezondheid en dat deze worden meegenomen in onderzoek, preventie, diagnose en behandeling. Daarmee verbetert de kwaliteit van de gezondheidszorg, de kwaliteit van leven van vrouwen en mannen, én worden er minder onnodige zorgkosten gemaakt. WOMEN Inc. werkt samen met professionals, politiek en publiek om te zorgen dat de gezondheidszorg voor vrouwen verbetert.

Benieuwd waar de gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen het grootst zijn?

» Lees meer over Gender & Gezondheid


Samen naar meer effectiviteit en kwaliteit in de gezondheidszorg!
De afgelopen jaren heeft WOMEN Inc. zich ingezet om gendersensitieve gezondheidszorg te agenderen bij alle belangrijke spelers in het zorgveld. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de Alliantie Gender & Gezondheid. De Alliantie Gender & Gezondheid is een uniek, interdisciplinair samenwerkingsverband van zorgprofessionals, wetenschappers en beleidsmakers, opgericht door WOMEN Inc. in 2012. Dit jaar richt WOMEN Inc. zich op het initieren van verschillende acties om noodzakelijke doorbraken te realiseren. Op 7 maart hebben wij de krachten gebundeld met het hele zorgveld en zijn van start gegaan met een landelijk actiejaar

Bekijk de video!Behandel me als een dame!
De publiekscampagne 'Behandel me als een dame' die op 7 april, Wereldgezondheidsdag, van start is gegaan is onderdeel van dit actiejaar. WOMEN Inc. roept, samen met vrouwen en mannen uit heel Nederland, zorgprofessionals op om het verschil in de praktijk beter te maken!

» Bekijk wat jij kunt doen om het verschil te maken


Waarom roepen we het Nederlands publiek op? 
Vrouwen en mannen in heel Nederland kunnen het verschil maken! We hebben zoveel mogelijk support nodig van het publiek om te zorgen dat professionals in beweging komen. Wij willen dat kennis meer gaat doordringen in de dagelijkse praktijk van zorgbehandelaars en dat zorgverzekeraars en farmaceuten rekening gaan houden met m/v verschillen bij de verkoop en inkoop van hun producten en dat ze meer onderzoek op vrouwen doen. Zij gaan pas actie ondernemen als het grote publiek van zich laat horen! Jij kan je laten horen door onze online berichten te liken en te delen, want daarmee kunnen we in beeld brengen hoeveel mensen achter ons staan en betere zorg willen. Hoe meer mensen dit doen, hoe meer impact we hebben!

Zonder jouw stem & support komt er geen verandering, dus laat je horen! Klik, like & share! 

» Ik doe mee!