Thema-avond: Gender (on)gelijk Eindhoven

Locatie Bibliotheek Eindhoven (de Witte Dame)
Eindhoven
Emmasingel 22
Datum donderdag 3 oktober 2019
Tijd 19.00 uur

In de universele verklaring voor de rechten van de mens is vastgesteld dat mannen en vrouwen gelijke rechten hebben. In Nederland en in de wereld staan we voor het bereiken van gendergelijkheid en empowerment voor alle vrouwen en meisjes. Als in Nederland nog maar 60% van de vrouwen economisch zelfstandig is, dan maken we ons zorgen en is er werk te doen! De Sustainable Development Goals* helpen om onder andere dit onderwerp te voorzien van acties en besluiten.

Meer hierover weten en meepraten? Kom dan naar deze bijeenkomst op 3 oktober 2019. Het wordt georganiseerd in samenwerking met en op initiatief van Jump Movement (ondertekenaar van het SDG chapter in 040), de Bibliotheek Eindhoven, WOMEN Inc. en Fufu en Dadels, waar we werkgevers, werknemers, mannen en vrouwen uitnodigen en inspireren om van gedachten te wisselen. Hoe zit het bij jou?
 

Programma

We starten met een inleiding over de SDG gender (on)gelijkheid: Wat is het en hoe staan we er eigenlijk voor in Nederland? Vervolgens wordt in een interactief debat met de zaal het gesprek geopend met de betrokken organisaties. Ook tijdens deze thema-avond over gender (on)gelijkheid gaan we aanTafel via de Jumpmethode.


*De 17 Sustainable Development Goals, of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, zijn er om de wereld tot "een betere plek te maken in 2030", schrijven de Verenigde Naties (VN) in hun voorstel voor een nieuwe mondiale agenda. Er zijn doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. Ze gaan over jou. Door jouw keuzes en acties kan ook jij bijdragen aan het behalen van de SDG’s.

 

Tijdens de activiteiten van de Bibliotheek Eindhoven worden er mogelijk foto’s gemaakt, voor eventueel gebruik op social media of in gedrukte of online uitingen. Bij lezingen brengt de fotograaf met name de spreker in beeld en de ruimte als geheel. Heb je hier bezwaar tegen? Geef dit dan aan bij de fotograaf.

Aanmelden