Stel al jouw vragen over de overgang tijdens onze Facebook Live!

Datum dinsdag 10 april 2018
Tijd 16.00 uur


Wat heb jij je altijd al afgevraagd over de overgang? Welke vragen heb jij nog niet eerder kunnen of durven stellen? Tijdens de ‘Week van de Overgang’ gaan we op dinsdag 10 april om 16.00 uur live op Facebook met gynaecoloog Dorenda van Dijken (OLVG West) en actrices Isa Hoes en Medina Schuurman, ervaringsdeskundigen en schrijvers van het boek ‘Te Lijf’!

Wat moet iedere vrouw echt weten over de overgang? Deze vraag zullen Dorenda, Isa en Medina ieder vanuit hun eigen expertise en ervaringen beantwoorden. Dorenda vanuit haar jarenlange ervaring als gynaecoloog, Isa en Medina als ervaringsdeskundigen en vanuit de gesprekken die zij met talloze zorgverleners voerden voor hun boek. Zij beantwoorden vragen en geven praktische tips over hoe je deze periode het beste doorkomt. Meld je aan voor ons Facebook-event en krijg een berichtje zodra we live gaan!


Meld je direct aan voor de Facebook Live over de overgang


#WeekvandeOvergang

In Nederland zijn 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Deze periode kan gepaard gaan met veel veranderingen en zelfs klachten, zoals opvliegers, stemmingswisselingen en slaapproblemen. Desondanks is er weinig kennis over de overgang - zowel bij vrouwen als onder artsen - en heerst er een taboe om over het onderwerp te praten. Bijna iedere vrouw ervaart de overgang anders. Daarom vragen wij: wat betekent de overgang voor jou?

Heb jij een vraag die je graag aan Dorenda, Isa of Medina wilt stellen? Of heb je een tip voor andere vrouwen die in de overgang zitten? Stel deze dan nu alvast in de comments op Facebook! Liever anoniem? Mail dan naar xanne@womeninc.nl.

 

Over de gasten

Actrices Isa Hoes en Medina Schuurman (Celblok H) schreven het handboek ‘Te lijf’. Het boek staat vol persoonlijke ervaringen en tips over de menopauze. Van botoxgebruik tot overbeharing: de vriendinnen vertellen openhartig over de kunst van mooi ouder worden, om de taboe rond het onderwerp te doorbreken. Hun tweede boek - het I'M lijfboek - komt bijna uit, en ook lanceren zij binnenkort hun eigen platform: IM.
 

Gynaecoloog Dorenda van Dijken is voorzitter van de Dutch Menopause Society, onderdeel van de gynaecologenvereniging NVOG. Als gynaecoloog houdt zij zich ruim 20 jaar bezig met menopauzeproblematiek. Haar aandachtsgebieden zijn onder andere seksuele problematiek, aandacht voor voeding en leefstijl, maar ook de mogelijke werking van hormonale therapie als oplossing voor overgangsklachten. Haar missie: menopauze bespreekbaar maken en uit het ‘niet-sexy hokje’ halen!

Fotografie: Mark Uyl