Focusgroep over zwangerschap en medicijngebruik

Locatie ANNE
Utrecht
Veemarktplein 41, 3521 BD
Datum woensdag 3 juli 2019
Tijd 10.00 uur

Wij zoeken vrouwen voor een focusgroep over zwangerschap en medicijngebruik!

WOMEN Inc. zoekt vrouwen die hun ervaringen willen delen over zwangerschap en medicijngebruik. Ben je zwanger of ben je zwanger geweest, en heb je vragen over welke medicijnen je in deze periode (zonder risico) kunt gebruiken? Wil je andere vrouwen helpen bij deze zoektocht, door in een kleine groep te vertellen over jouw ervaringen met (vragen over) medicijngebruik in deze periode?

Geef je dan op voor onze focusgroep! Deze zal plaatsvinden op woensdag 3 juli in Utrecht. De locatie is ANNE, op loopafstand van station Utrecht Centraal. Vul onderstaand formulier in of stuur voor 1 juli een e-mail naar xanne@womeninc.nl om mee te doen. Deelname, lunch en reiskosten worden vergoed.

 

Waarom deze focusgroep?

Er is nog veel meer kennis nodig over de invloed van medicijnen tijdens en na de zwangerschap op zowel de vrouw, als het kind. Maar het is uiteraard niet altijd mogelijk om vrouwen mee te laten doen aan onderzoek terwijl ze zwanger zijn, vanwege de mogelijke risico's. Daarom zijn wij in samenwerking met bijwerkingencentrum Lareb aan het kijken hoe een register, waarin vrouwen aangeven wat voor medicatie zij tijdens en na de zwangerschap gebruiken en waarbij zij aangeven hoe zij en het kind zich voelen, wellicht een uitkomst biedt. Om een goed beeld te krijgen van de vragen die vrouwen in het algemeen hebben over medicijngebruik tijdens de zwangerschap, waar zij antwoorden op deze vragen zoeken/vinden en hoe zij tegenover een mogelijk register staan, willen we graag met een kleine groep vrouwen (die zwanger zijn of eerder zwanger zijn geweest) hierover in gesprek.

 

Praktische details

  • De focusgroep zal plaatsvinden op 3 juli bij ANNE in Utrecht, op loopafstand van Utrecht Centraal. Parkeren in de buurt van de locatie is mogelijk.
  • Het tijdstip: 10.00 - 13.00 uur, inclusief lunch
  • Je anonimiteit zal altijd beschermd worden.
  • Deelname, lunch en reiskosten worden vergoed.


Voor verdere vragen kun je terecht bij xanne@womeninc.nl.