Online talkshow: Zorgen zonder zorgen. De rol van werkgevers in het voorkomen van verzuim en het creëren van een goede werk-privé balans

Datum donderdag 25 juni 2020
Tijd 10.00 uur

Als werkgever wil je goed voor je werknemers zorgen en wil je dat zij kunnen zorgen zonder zorgen. De juiste kennis over verzuim- en verlofregelingen zijn hiervoor essentieel. Het verzuim onder werknemers is de afgelopen jaren namelijk flink gestegen. Iets waar je binnen jouw organisatie ongetwijfeld ook mee te maken hebt. Maar hoe pak je dat verzuim op een goede manier aan?
 
Daarnaast wordt vanaf 1 juli het partnerverlof met 5 weken uitgebreid. Weet jij al hoe je dit binnen jouw organisatie gaat aanpakken? En weet je wat de voordelen ervan zijn, zowel voor je werknemers als voor jou? Op deze vragen rond de actuele thema's verzuim en partnerverlof krijg je antwoord op donderdag 25 juni tijdens onze online talkshow 'Zorgen zonder Zorgen'.
 
Tijdens deze talkshow onder leiding van Diana Matroos gaan we specifiek in op het voorkomen van psychisch verzuim en de verlenging van het partnerverlof. Ook is er veel ruimte om live je vragen te stellen aan de experts aan tafel.
 
 

Voor wie?

Directeuren // Werkgevers // HR professionals //
 

Wanneer?

Datum: donderdag 25 juni 2020
Tijd: 10:00 - 11:30 uur 
Toegang: Gratis 

 

Programma (OV)

Thema 1: Het voorkomen van verzuim 
Wat is de stand van zaken rondom psychisch verzuim in Nederland? Hierover gaat Diana Matroos in gesprek met o.a. Veronique Tilleman, directeur Inkomen bij Aegon. Tilleman deelt de eerste resultaten van het onderzoek van WOMEN Inc. en Aegon naar de rol van werkgevers en werknemers in het voorkomen van (psychisch) verzuim. 

 

"Door samen met WOMEN Inc. de oorzaken van psychisch verzuim gedegen te onderzoeken en echt in gesprek te gaan met werknemers kunnen we tot praktische oplossingen komen om verzuim te voorkomen en te beperken." - Veronique Tilleman, Directeur Inkomen bij Aegon


Thema 2: Hoe regel jij het partnerverlof? 
Vanaf 1 juli wordt het partnerverlof in Nederland uitgebreid. Hoe pak je dit als werkgever aan? Verschillende werkgevers zijn al eerder gestart met het aanbieden van langer partnerverlof. Laat je door hun ervaringen inspireren en kom er ook achter wat het jouw werknemers oplevert.
 

Stel alvast je vraag

Heb jij te maken met verzuim in je organisatie en weet je niet waar je moet beginnen? Weet je als werkgever nog niet precies hoe je de uitbreiding van het partnerverlof moet aanpakken? Stel je vraag in het aanmeldformulier als je je registreert. Wij stellen je vraag vervolgens aan de gasten aan onze talkshowtafel.

 

Na je aanmelding ontvang je meer informatie over het programma. Ook ontvang je voor aanvang van het event een link om te kunnen deelnemen. Er is geen speciale software nodig om deel te nemen. 
 

We willen dat deze bijeenkomst toegankelijk is voor iedereen. We willen graag rekening houden met mensen met een auditieve beperking. Wil je gebruik maken van speciale faciliteiten? Laat het ons weten via registratie@womeninc.nl.