Online talkshow: Zorgen zonder zorgen. De rol van werkgevers in het voorkomen van verzuim en het creëren van een goede werk-privé balans

Datum donderdag 25 juni 2020
Tijd 10.00 uur

 
Het programma begint om 10.00 uur! Kijk het hier live
 
Als werkgever wil je goed voor je werknemers zorgen en wil je dat zij kunnen zorgen zonder zorgen. De juiste kennis over verzuim- en verlofregelingen zijn hiervoor essentieel.
 

Partnerverlof

Vanaf 1 juli wordt het partnerverlof met 5 weken uitgebreid. Hoe pak je dit als werkgever aan? En weet je wat de voordelen ervan zijn, zowel voor je werknemers als voor jou? Laat je inspireren door Coca Cola en banketbakkerij Maison Kelder over de implementatie van deze nieuwe wet en welke voordelen er voor jouw organisatie aanzitten om nieuwe ouders te stimuleren dit verlof op te nemen.
 

Verzuim

Daarnaast is het verzuim onder werknemers de afgelopen jaren namelijk flink gestegen. Iets waar je binnen jouw organisatie ongetwijfeld ook mee te maken hebt. Maar hoe pak je dat verzuim op een goede manier aan? Diana Matroos gaat in gesprek met o.a. Veronique Tilleman, directeur Inkomen bij Aegon. Tilleman deelt de eerste resultaten van het onderzoek van WOMEN Inc. en Aegon naar de rol van werkgevers en werknemers in het voorkomen van (psychisch) verzuim. En we gaan in gesprek met hoogleraar Duurzame Inzetbaarheid in Arbeid Evelien Brouwers en ervaringsdeskundige Aldith Hunkar.
 
"Door samen met WOMEN Inc. de oorzaken van psychisch verzuim gedegen te onderzoeken en echt in gesprek te gaan met werknemers kunnen we tot praktische oplossingen komen om verzuim te voorkomen en te beperken." - Veronique Tilleman, Directeur Inkomen bij Aegon
 
 
Onder leiding van Diana Matroos gaan we specifiek in op het voorkomen van psychisch verzuim en de verlenging van het partnerverlof en is er veel ruimte om live je vragen te stellen aan de experts aan tafel.
 
 

 

 

Gasten

“Ik kon niet stoppen met nóg harder mijn best doen.”

Aldith Hunkar is journalist en televisiepresentator. Tijdens de online talkshow zal ze praten over haar burn-out, waar ze mee te maken had in de tijd dat ze bij de NOS werkte. Had dit voorkomen kunnen worden? En wat is de rol van haar werkgever geweest?

 

 

“Werkgevers en werknemers delen de verantwoordelijkheid voor verzuimpreventie”

Evelien Brouwers is hoogleraar Duurzame Inzetbaarheid in Arbeid. Zij zal haar werk toelichten waarin ze de rol van werkgevers in het voorkomen van verzuim onderzoekt. Hoe neem je als werkgever die verantwoordelijkheid? 

 

 

Veronique Tilleman is directeur Inkomen bij Aegon. Tilleman deelt de eerste resultaten van het onderzoek van WOMEN Inc. en Aegon naar de rol van werkgevers en werknemers in het voorkomen van (psychisch) verzuim.

 

  “Ik moedig andere werkgevers aan om het partnerverlof aan te vullen tot 100% betaling. Dit is het moment dat je daarvoor initiatief kunt tonen.” Ulla Ellens, HR Business Partner bij Coca-Cola Nederland
 
    
 

Voor wie?

Directeuren // Werkgevers // HR professionals // Leidinggevenden // Andere geïnteresseerden - iedereen is welkom! 

 

Magazine voor werkgevers

Na afloop van de talkshow ontvang je gratis de nieuwste editie van het magazine Zo Werkt Het, waarin uitvoerig wordt stilgestaan bij de implementatie de Wet Invoering Extra Geboorteverlof per 1 juli. Hierin staan tips, interviews en good practices zodat jij alles hebt wat nodig is om met succes het uitgebreide partnerverlof in te voeren in jouw organisatie. Kan je niet bij de talkshow zijn maar wil je wel meer weten over de uitbreiding van het partnerverlof? Laat je gegevens achter (of stuur een mail naar registratie@womeninc.nl) en we sturen je na afloop het magazine Zo Werkt Het en de terugkijklink naar de talkshow.

 

Programma

Datum: donderdag 25 juni 2020
Tijd: 10:00 - 11:30 uur 
Toegang: Gratis 

Het programma begint om 10.00 uur! Kijk het hier live

10.00 - 10.05 uur

Opening door Diana Matroos en Emma Lok (WOMEN Inc.)

10.05 - 10.40 uur

In gesprek over psychisch verzuim, met Veronique Tilleman van Aegon, Hoogleraar Psychische Gezondheid en Duurzame Inzetbaarheid Evelien Brouwers en journalist Aldith Hunkar.

10.40 - 10.50 uur

Pauze
10.50 - 11.30 uur In gesprek over partnerverlof met een HR professional en medewerker van &Samhoud en de goede voorbeelden van Coca-Cola en banketbakkerij Maison KelderHet programma begint om 10.00 uur! Kijk het hier live

 

Stel alvast je vraag

Heb jij te maken met verzuim in je organisatie en weet je niet waar je moet beginnen? Weet je als werkgever nog niet precies hoe je de uitbreiding van het partnerverlof moet aanpakken? Stel je vraag in het aanmeldformulier als je je registreert. Wij stellen je vraag vervolgens aan de gasten aan onze talkshowtafel.

 

Na je aanmelding ontvang je meer informatie over het programma. Ook ontvang je voor aanvang van het event een link om te kunnen deelnemen. Er is geen speciale software nodig om deel te nemen. 
 

We willen dat deze bijeenkomst toegankelijk is voor iedereen. We willen graag rekening houden met mensen met een auditieve beperking. Wil je gebruik maken van speciale faciliteiten? Laat het ons weten via registratie@womeninc.nl.